Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська залізниця хоче встановити пам’ятник Кирпі

Львівська залізниця звернулася до міського голови з проханням дозволити встановити пам’ятник загиблому міністру транспорту і зв’язку, директору ДП «Укрзалізниця» Георгію Кирпі. Про це «Гал-info” повідомив начальник відділу художньо-архітектурного оформлення міста, головний архітектор м. Львова Володимир Сколоздра.
 За словами Володимира Сколоздри, на ім’я міського голови Андрія Садового надійшло звернення від управління „Львівської залізниці” за підписом першого заступника директора „Львівської залізниці” Богдана Піха з проханням встановити пам’ятник  загиблому директору ДП «Укрзалізниця» Георгію Кирпі. Пам’ятник пропонується встановити навпроти управління „Львівської залізниці” на території Львівської залізничної лікарні на розі вул. Гоголя і Січових Стрільців.
 „Проте таке звернення є досить передчасним, оскільки для початку управлінню „Львівської залізниці” потрібно отримати дозвіл обласного управління культури, якому потрібно перед тим подати обґрунтування встановлення пам’ятника цій людині. Після цього потрібно погодити із постійними профільними комісіями львівської міської ради і лише тоді можна виносити це питання на виконком”, – сказав Володимир Сколоздра
На сьогодні у Львові є близько 18-20 каменів, закладених під пам’ятники.
Георгій Кирпа народився у 1946 році, закінчив Інститут інженерів залізничного транспорту в Харкові. Тривалий час працював директором „Львівської залізниці”, згодом очолив „Укрзалізницю”. Був удостоєний званння Героя України. Міністром транспорту його було призначено в 2002 році. Ім’я Георгія Кирпи називалося серед найбільш впливових та багатих людей України. Загинув у грудні 2004 року.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ