Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівська залізниця обговорить зі словаками проблеми перевезень зовнішньоторговельних вантажів

16 січня відбудеться робоча зустріч-нарада керівництва Львівської залізниці і представників залізниці Словаччини, – повідомляє прес-центр Державного територіально-галузевого об’єднання „Львівська залізниця”.
„Львівська залізниця” покладає на цю зустріч дуже великі сподівання, – йдеться у повідомленні, – адже останніми роками у двосторонніх стосунках з іноземними залізницями виникло багато непорозумінь, які негативно впливають на якісні та кількісні показники роботи „Укрзалізниці”. Причина негараздів – реформування залізниць західних держав, з якими межує Україна.
Після проведення реформування залізниць Словаччини, Румунії, Угорщини та Польщі на прикордонних переходах „Львівської залізниці” виникає щораз більше проблемних ситуацій. Звичними стали затори на станціях Дяково, Вадул-Сирет, Ужгород, Чоп. Це є наслідком того, вважають львівські залізничники, що у зв’язку із проведеною у 2002-2003 роках на іноземних залізницях реструктуризацією, вони втратили свою пропускну здатність і потужності з перевантаження. Найскладніша ситуація склалася для „Львівської залізниці” зі Словаччиною, через дії залізничників якої, щомісяця на прикордонних станціях України лишаються непропущеними за кордон сотні вантажних вагонів. Це стається з тієї причини, що словаки затверджують місячні плани, які самі ж не здатні виконати.
У той же час, „Львівська залізниця” готова пропускати через кордон значно більше вантажів, ніж може опрацювати словацька залізниця. Це призводить не лише до заторів на станціях, але й до збитків. Критична ситуація виникає у зимовий період, коли вагони, які по кілька діб стоять на переходах, перед перевантаженням доводиться періодично розморожувати у так званих тепляках.
Зважаючи на це, ”Укрзалізниця” спільно з „Львівською залізницею” розробили низку варіантів вирішення проблемних питань щодо перевезення зовнішньоторговельних вантажів. Їх буде запропоновано для обговорення на зустрічі зі словацькими залізничниками.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ