Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Львівські десантники встановили новий артилерійський рекорд

Львівська 80-та окрема десантно-штурмова бригада за день знищила ворожий склад з боєприпасами, два "Урагани", БТР і бронеавтомобіль "Тигр", встановивши особистий артилерійський рекорд. Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба 80-ї бригади.

Як вже повідомляли ЗМІ, в травні 2022 року, під час спроби російських окупантів навести понтонну переправу через річку Сіверський Донець, підрозділи артилерії 80 окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ, здобули своєрідний рекорд: на протязі двох діб, підбили 73 одиниці ворожої бронетехніки ( танки, БМП, БМД, МТЛБ, БТР).

І от 13 червня 2022 року, “каноніри”-десантники, так би мовити, зірвали черговий, “гарматний” “джек-пот”! І який! А саме, увага (!!!): під час проведення загальної системи вогневого враження, в районі населеного пункту N.( східний напрямок), артилерія 80 бригади знищила:

два комплекси реактивної системи залпового вогню (РСЗВ) 9К57 “Ураган” калібру 220 мм, одну бойову транспортно заряджаючу машину (БТЗМ) до “Урагану”, один БТР, бронеавтомобіль “Тигр”, дві вантажівки, та склад з боєприпасами (судячи по силі вибуху, ймовірно, з ракетами до “Урагану”).

Крім того, протитанкові підрозділи 80 бригади, в той же день, протитанковим ракетним (ПТРК) комплексом “Стугна-П”, спалили ворожий танк і БМП! І все за на протязі одного дня!!! Знову рекорд!

До речі, ще на початку російського вторгнення, інший підрозділ ЗСУ, в березні 2022 року, також знищив один комплекс РСЗВ 9К57 “Ураган”, експортна вартість якого, приблизно 10 мільйонів доларів. І от тепер, колекцію ліквідованої “серйозної” техніки окупантів, вже аж на дві одиниці, поповнили ( а значить на 20 мільйонів доларів зменшили бюджет країни агресора) і львівські десантники.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ