Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Львівські хірурги успішно прооперували 5-річного сина українського захисника

Хірурги львівського центру «Охматдит» успішно прооперували 5-річного сина українського захисника. Про це повідомили у пресслужбі Львівська ОВА.
Фото: ОХМАДИТ

Вперше Олексія прооперували, коли йому було всього 3 місяці. А от наступне втручання зробити вчасно не вдалося. Під час повномасштабного вторгнення мати забрала хлопчика із Сум на Львівщину до сімʼї чоловіка.

Батько хлопчика з 2014 року брав участь у АТО/ООС. І від 22 лютого 2022 року продовжує боронити незалежність України. 

«Ми шукали лікарів, аби зробити наступну операцію. Але то ковід, то війна і не було спеціалістів таких, які бралися за таку операцію. Фахівці з інших областей до Сум не приїжджали. Тому ми знайшли лікарів аж у Львові. Нам порадили саме «Охматдит».  Домовились за консультацію, огляд, а тоді втручання і все зробили. Післяопераційний період пройшов легко. Все дуже добре. Результатом ми дуже задоволені», - розповіла мама Олексія Віра. 

Після операції в 5-річного Олексійка налагодилося дихання, мовлення, ковтання та харчування. Адже, до цього хлопчику було дуже важко розмовляти, ковтати, їсти та пити. Було змінене положення щелеп та прикус.

«У цьому випадку була надзвичайно широка розщілина піднебіння і оскільки дитина до 5 років була ще не прооперована вдруге — це створювало певні труднощі. Треба було приймати негайне рішення і обирати оптимальний метод лікування для закриття дефекту. Нам це вдалося. Ми будемо спостерігати за Олексієм до 18 років, зокрема за прикусом і розвитком та ростом верхньої щелепи. І за потреби проведемо повторне втручання», - зазначили лікарі «Охматдиту».

За словами фахівців, розщілина губи та піднебіння в Україні та Європі зустрічається раз на 700-800 пологів. Враховуючи населення нашої країни це доволі поширена вада. Але спеціалісти професійно розв'язують цю проблему. Здебільшого, вперше після народження оперують дитині губу у 2-3 місяці, а піднебіння до 1 рочку. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ