Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Львівські лікарі успішно прооперували новонароджену дівчинку із кістою яєчника

Родина з Червонограда Львівської області. До Центру дитячої медицини дівчинка поступила, коли їй було 7 днів від народження із районного пологового Львівської області.
Фото: Центр дитячої медицини. Лікарня "Охматдит"

Перинатально малятку діагностували кісту порожнини малого таза. Після огляду та обстежені у Центрі дитячої медицини. Лікарня "Охматдит" медики виявили, що у новонародженої Злати – величезна кіста лівого яєчника. Відтак, вирішили зробити втручання лапароскопічним методом (малоінвазивним, без розрізів, лише за допомогою невеликих проколів).

Операція пройшла успішно. Кіста була діаметром більше, ніж 8 сантиметрів. Для порівняння по розміру це, як тенісний мʼячик. На 5 добу після втручання дівчинку успішно виписали додому у задовільному стані.

“Ця операція унікальна тим, що зроблена лапароскопічно. У новонароджених дітей застосування малоінвазивного методу втручання є у досить малій кількості через малий обʼєм живота. У нашому Центрі це вже не вперше ми оперуємо новонароджену дитину саме таким методом. Це, по суті, ювелірна робота. І є гарні післяопераційні результати нашої команди. Продовжуємо далі”, - наголосив медичний директор з

Зазначаємо, що з такою патологією народжується 1 дитина із 1000–2500 тисяч.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ