Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Львівські лікарі видалили ракову пухлину в немовляти під час ракетного обстрілу

В однорічної Злати діагностували внутрішньочерепну пухлину - епендимому. Це агресивне ракове захворювання швидко прогресувало та поширювалось на прилеглі структури мозку.

Фото: Перше ТМО Львова

Про це інформує Перше ТМО Львова.

"Рак вперше проявив себе за місяць до операції  - підвищеною температурою та блювотою. За лічені дні дівчинка, однорічна Злата із Житомира, перестала сидіти та ходити. Зрештою дитя опинилося в стані, коли могло лише лежати, закинувши голову назад. Дівчинка мучилася від нестерпного болю", - зокрема розповідають у лікарні. 

Невдовзі лікарі виявили об’ємну пухлину, що притискала стовбур мозку до кістки головного. Це саме та ділянка, яка контролює життєво важливі функції. Тому у Злати виникли проблеми з ковтанням, диханням і нестепний біль.

"На той час циркуляція рідини у мозку підтримувалась лише завдяки спеціальній шунтувальній системі", - йдеться в повідомленні.

Врятувати дитину могла лише операція, яку погодились провести нейрохірурги Лікарні Святого Миколая Першого медоб’єднання Львова.

Фото: Перше ТМО Львова

"Зволікати не можна, - згадують медики. - Хірурги стають до роботи. Пухлина розташована в небезпечному місці. Величезна загроза сильної крововтрати в ділянці втручання. Попри ризики, більша частина операції минає без ускладнень. Нейрохірурги переходять до завершального етапу. Водночас у Львові - вибухи. Світло в операційній гасне". 

Уже за кілька секунд в лікарні увімкнулися генератори, а нейрохірурги продовжили працювати. Пухлину діаметром три сантиметри успішно видалили.

"Після втручання дитину більше не мучить жахливий біль, вона уже сидить та з допомогою мами може стояти на рівних ніжках. Попереду у неї наступний етап боротьби за життя - курси хімієтерапії", - кажуть лікарі.  

Додамо, команда нашого дитячого центру нейрохірургії Лікарні Святого Миколая під керівництвом Михайла Ловги продовжує приймати найважчих пацієнтів з усіх куточків України. Звернутись за допомогою до команди нейрохірургів можна за номером: 0800333003.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ