Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські лікарі витягли небезпечний осколок рятуючи воїна

Уламок російського снаряду повільно вбивав українського захисника зсередини. Будь-якої миті він міг перерізати головну печінкову артерію. Попри складність випадку та ризики, хірурги Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ у Львові наважились витягти небезпечний для життя осколок і врятувати військовослужбовця.
Фото - ЛМР

Володимиру 22 роки, він родом з Трускавця. Захищає Україну хлопець вже чотири роки. Каже, своє майбутнє бачив лише на військовій службі, тому у 18 років підписав контракт і став стрільцем. Від початку великої війни встиг повоювати у гарячих точках Запорізької, Херсонської, Миколаївської та Донецької областей.

Зрештою, в останній і отримав небезпечне для життя поранення, інформують в ЛМР.

Це сталося в Соледарі. Володимир тоді лише два тижні як долучився до оборони міста. Ворожий снаряд прилетів на позицію. Уламками захисникові пошматувало руку, перебило ребра, а один з осколків влучив прямо в печінку. Першу допомогу надали побратими та евакуювали до найближчого шпиталю. Там стан пораненого стабілізували. А вже згодом житомирські лікарі фактично «склали» понівечену руку. Однак, чималий осколок в печінці, розміром з волоський горіх та із гострими, наче лезо, краями, залишили. Бо забирати його було надто ризиковано.

Протягом півроку хлопець жив з уламком в печінці. Каже, що під кінець почував себе так, як при харчовому отруєнні. Тим часом осколок був дуже близько до головної печінкової артерії. Тож коли Володимир звернувся за допомогою до хірургів центру НЕЗЛАМНІ, уламок вже загрожував життю. Внутрішній крововилив міг статися будь-якої миті.

«Наші лікарі, попри можливі операційні ризики, ухвалюють рішення – якнайшвидше витягнути уламок. Такого великого осколка в печінці на їхній пам’яті ще не було. Розташування – вкрай небезпечне. Однак, з огляду на досвід лікування воєнної травми, наші спеціалісти були певні: їм вдасться врятувати захисника. Під час операції вони витягують осколок лише в кількох міліметрах від головної артерії. Втручання минає успішно, а реабілітаційний період Володимира проходить без ускладнень», - кажуть у центрі НЕЗЛАМНІ.

Захисник вдячний лікарям за сміливість, порятунок та можливість згодом знову повернутися у стрій.

Через російську агресію щодня страждають сотні людей, тому аби зробити їхнє лікування й реабілітацію комфортними і доступними в Україні, у Львові, в Національному центрі реабілітації НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) з кожним українцем працює мультидисциплінарна команда, яка надає хірургічну, фізичну, психологічну та психосоціальну професійну допомогу. Завдяки підтримці донорів, відкрили протезну майстерню та встановлюють біонічні протези, а також облаштувати новий сучасний корпус реабілітації: це 7 поверхів із  найсучаснішим обладнанням для відновлення. Щороку отримувати допомогу тут зможуть 10 тисяч українців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ