Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські медики прооперували жінку з Волині, що мала хворобу Крона

Роками жінка не могла нормально харчуватися і навіть не знала про свій діагноз. Медики лікарні святого Пантелеймона у Львові з’ясували, що за рідкісна хвороба перетворила життя жінки на жах, та прооперували пацієнтку.

До спеціалістів лікарні святого Пантелеймона Тамара звернулась вже у вкрай важкому стані, коли остаточно втратила працездатність, повідомляють в ЛМР. Медики виявили у неї хворобу Крона.

Це специфічне запальне аутоімунне захворювання шлунково-кишкового тракту, під час якого імунна система людини розпізнає слизову оболонку травного каналу як чужорідну і атакує її. Трапляється у 30 людей на 100 000. На жаль, вилікувати хворобу Крона неможливо. Проте, дотримуючись призначень та рекомендацій, можна досягти тривалої ремісії і значно покращити якість життя.

Лікарі виявили: через довготривалу відсутність правильного лікування в Тамари розвинулась хронічна кишкова непрохідність. Були спайки та незворотне ураження окремих ділянок кишківника та брижі. Тож у ході операції хірурги розділили всі спайки та виконали резекцію уражених ділянок товстої та тонкої кишки. Вже за тиждень Тамару виписали додому. У пацієнтки попереду післяопераційна реабілітація, проте вона вже почувається значно краще та обіцяла вчасно ходити на огляди, приймати ліки та виконувати всі рекомендації щодо харчування – аби повернутися до роботи та нормального життя.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ