Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські медики транспортували онкохвору дівчинку до США

Онкологи Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру успішно транспортували 11-річну онкохвору дівчинку до США для продовження лікування.
фото - пресслужба ЛОДА

Про це інформує Департамент охорони здоров'я Львівської ОДА.

Це стало можливо завдяки координації дій «Клініки онкології та трансплантації кісткового мозку» ЗУСДМЦ та дитячої лікарні м.Чикаго ім. Анни і Роберта Лурі, в рамках якої лікарі домовились про подальшу стратегію лікування дитини.

Злоякісну пухлину головного мозку виявили у 11 річної дівчинки з Івано-Франківська ще у серпні минулого року. З вересня дитина проходила лікування в ЗУСДМЦ.

"Спочатку дитина була у дуже важкому стані. Порадившись із фахівцями з північної Америки, ми розпочали із спеціальної хіміотерапії та паралельною реабілітацією. Це супроводжувалося терапією, яка дала можливість значно покращити стан дитини" - зазначив Роман Кізима, керівник "Клініки онкології та трансплантації кісткового мозку", лікар онколог дитячий ЗУСДМЦ.

Під час лікування виявилось, що батьки дівчинки мають можливість забезпечити дитині високоякісну променеву терапію у м. Чикаго, США, але в такому стані пацієнта важко було туди транспортувати.

"Знайти лікарів, які візьмуть на себе відповідальність за реалізацію такого транспортування мала ймовірність і дуже складно" - констатує Роман Кізима.  - "В нашому випадку, усі рішення приймались із сім’єю дитини спільно. Батьки готові були піти на цей ризик, але оптимальний момент для перельоту обрали лікарі ЗУСДМЦ після покращення стану дитини"

Ще під час лікування в Україні лікарі помітили вразливість дитини до будь яких провокуючих факторів, тому надконтроль був в цій ситуації дуже важливим.

Христина Запоточна,  лікарка онколог дитячий ЗУСДМЦ, успішно супроводжувала дівчинку під час перельоту та дбала аби не допустити декомпенсації стану дитини. 

"Ми сконтактували із лікарями дитячої лікарні м.Чикаго ім. Анни і Роберта Лурі та узгодили план лікування в Україні та у США. Вважаємо саме такий варіант співпраці є правильним, ми дбаємо про інтереси пацієнта в першу чергу, а також розвиваємо коректну співпрацю між українською медициною і закордонною" - переконаний Роман Кізима.

Усе наступне лікування дитина пройде у США, а лікарі даної клініки інформуватимуть спеціалістів онкологів ЗУСДМЦ про методику та хід лікування. Отриманий досвід допоможе покращити результати лікування дітей з нейроонкологічними хворобами, переконані фахівці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ