Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські освітяни не бачать потреби в карантині

На сьогоднішній день нема необхідності запроваджувати карантин чи продовжувати зимові канікули у львівських школах. Про це повідомили в управлінні освіти Львівської міської ради. Повідомила прес-служба ЛМР.

«Відповідно до інформації, яку ми отримуємо щоранку від загальноосвітніх навчальних закладів, на сьогоднішній день близько 25 відсотків учнів є відсутніми, з них лише 16 відсотків з причини хвороби, решта по сімейних обставинах. Такий моніторинг буде проводитися щоденно до кінця навчального року.

Якщо надалі буде така сама кількість дітей відсутня у навчальних закладах спостерігатися і впродовж наступного тижня, то немає жодної необхідності для того, щоб припиняти навчання. Якщо кількість дітей буде більшою, тих яких відсутність з причин хвороби, то буде розглядатися питання про інші заходи.

Рішення щодо припинення навчального процесу приймає комісія з надзвичайних ситуацій при Львівській міській раді за поданням санітарно-епідеміологічної станції. Відповідно, ми щоденно передаємо інформацію у санстанцію. Такий подібний моніторинг проводять заклади охорони здоров’я і вже на підставі отриманих даних санстанція приймає рішення, рекомендувати чи не рекомендувати продовження канікул», - зазначила Зоряна Довганик, в.о. начальника управління освіти ЛМР.

Нагадаємо, зимові канікули тривали від 28 грудня 2015 року по 19 січня.

В загальноосвітніх навчальних закладах навчається понад 70 тис. дітей.

«Найбільше відсутніх через хворобу у Шевченківському районі - приблизно 23 відсотки і найменше у Галицькому та Личаківському районах - до 16 відсотків.

Наразі немає необхідності щось впроваджувати. Якщо державний санітарний лікар приймає рішення, на підставі отриманої інформації, що переступлено епідеміологічний поріг, що має становити понад 40 відсотків, то тоді він дає рекомендації і комісія приймає рішення щодо продовження канікул», - додала Зоряна Довганик.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ