Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівські перевізники повинні самі, без нагадувань, дбати про стан шин – Микола Шкурган

„Порядні перевізники не чекають вказівки про заміну літніх шин на зимові, а самі за цим стежать, оскільки від цього залежать їхні видатки”, – розповів “Гал-info” начальник управління транспорту і зв’язку Микола Шкурган.
 „Звичайно, коли впав перший сніг, ми скерували відповідні листи перевізникам міста, подібні листи скерували також транспортна інспекція, а працівники щомісяця перевіряють технічний стан автомобілів. Проте порядні перевізники самі, не чекаючи вказівок, поміняли літні шини на зимові, оскільки від цього залежить не тільки безпека пасажирів, а й затрати палива, а отже і витрати на нього перевізників. Тому перевізники насамперед зацікавлені в цьому. Окрім того, зимові шини можна використовувати декілька сезонів, окрім того, можна купити демісезонні шини”, – зазначив Микола Шкурган.
При цьому начальник управління транспорту і зв’язку зазначив, що жодних штрафів за використання літніх шин у зимовий період немає. „Насамперед дивляться на стан протектора, якщо він в задовільному стані, то автобус може їздити і на літніх шинах”, – розповів Микола Шкурган.
На сьогодні вартість зимових шин до автобусів середнього і великого класу –1000-1200 грн, а для малого класу – 600-1000 грн за одну шину. На автобус малого класу типу „Богдан” потрібно сім шин, враховуючи запасну.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ