Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські рятувальники отримали пожежний автомобіль першої допомоги

Фото ДСНС
Фото ДСНС
Фото ДСНС
Фото ДСНС
1/2
Львівські рятувальники отримали новенький пожежний автомобіль першої допомоги в рамках програми транскордонного співробітництва "Польща-Білорусь-Україна 2014-2020". Про це повідомили 2 грудня Гал-інфо у пресслужбі ДСНС Львівської області.

2 грудня львівські рятувальники отримали новий пожежний автомобіль першої допомоги АПД-2 марки Peugeot Boxer, 4х2, укомплектований аварійно-рятувальним обладнанням та пожежно-технічним інструментом.

Автомобіль, вартістю понад 3 мільйони гривень, придбали в рамках проєкту «Спільний захист людей та навколишнього середовища шляхом створення українсько-польської системи попередження та реагування на катастрофи в Карпатському Єврорегіоні», який реалізується за підтримки Програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020».

Керівництво Головного управління ДСНС України у Львівській області разом із виконавчим директором Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна» Галиною Литвин та координаторами проєкту оглянули придбану автівку та ознайомилися із комплектацією.

Автомобіль характеризується потужністю двигуна в 160 кінських сил, максимальною швидкістю з повним навантаженням – 155 км/год, ємністю цистерни для води – 500 л, ємністю баку для піноутворювача – 20 л.

У комплектацію авто також входить аварійно-рятувальне обладнання, зокрема, гідравлічний інструмент, бензоріз, бензопила, медична укладка із необхідними лікарськими засобами.

Таким чином цей автомобіль являється універсальним спецтранспортом для порятунку людей під час ДТП, гасіння невеликих пожеж та інших небезпечних подіях.

Загалом це перший із п’яти автомобілів легкого класу, передбачених умовами проєкту, які поповнять автопарк пожежно-рятувальних підрозділів Львівщини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ