Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львівській обласній бібліотеці для дітей виповнюється 80 років

Як повідомили 9 травня Гал-інфо у прес-службі ЛОДА, Львівській обласній бібліотеці для дітей сьогодні 80 років.

З ювілеєм бібліотеку привітав заступник голови облдержадміністрації Івана Собко.

«Львівська обласна бібліотека для дітей – це особливий простір, окрема книжкова планета, де дітям завжди цікаво та комфортно. Це місце, де вже  цілих 80 років наших з вами дітей навчають любити найбільший скарб – книгу. Львівщина пишається такою бібліотекою, усіма її здобутками та відданими працівниками. З нагоди ювілею бажаю колективу бібліотеки сил, наснаги та усіх необхідних ресурсів для реалізації задуманих проєктів, оптимізму та невичерпної енергії» – йдеться у повідомленні.

Львівська обласна бібліотека для дітей – культурно-інформаційний центр для дітей, підлітків, батьків та організаторів дитячого читання. Офіційне найменування бібліотеки – Комунальний заклад Львівської обласної ради «Львівська обласна бібліотека для дітей», неофіційне – Бібліотека «Левеня», Леотека.

Розпочавши свою роботу 9 травня 1940 року як Львівська державна обласна бібліотека для дітей та юнацтва, з часом бібліотека перетворилася на інноваційний простір, багатофункціональний інформаційний, освітній, культурний та центр дозвілля. Завдяки зусиллям працівників у закладі панує унікальна атмосфера, яка сприяє навчанню, розвитку і креативності дітей та дорослих. Сервіс та відповідальність, відкритість та доступність, позитивна філософія роботи з користувачами, інновації – це те чим «Левеня» притягує до себе своїх читачів.

Штат бібліотеки – 48 працівників, з них 39 осіб – з фаховою освітою. Бібліотечний фонд містить 100 459 примірників науково-пізнавальної, довідкової, художньої літератури та періодичних видань, незалежно від носіїв: друкованих, аудіовізуальних матеріалів, DVD, CD-дисків, електронних ресурсів.

Понад 11 тис. читачів обслуговує відділ обслуговування користувачів з 2-ма секторами: читальних зал та абонементів. Для дошкільнят та учнів початкових класів створені спеціальні куточки, ігрові зони, а також працює бібліотека іграшок – ігротека.

Послугами бібліотеки користуються учні понад 100 шкіл міста, соціокультурною діяльністю охоплені учні шкіл, інтернатів, гімназій, садочків, вихованці студій естетичного дошкільного виховання, студенти Львівського коледжу культури і мистецтв, Педагогічного коледжу Львівського національного університету ім. І. Франка, Львівського поліграфічного коледжу Української академії друкарства та багатьох інших закладів.

Щороку бібліотека бере участь у конференціях PZB – Польської спілки бібліотек (єдиний член з України), активно обмінюється досвідом з бібліотеками Польщі, Литви, Білорусі. Договори про співпрацю підписані з публічними бібліотеками міста Кросно (Республіка Польща) та міст Гарждай і Скуодас (Литва).

Бібліотека є офіційним партнером Української бібліотечної асоціації в реалізації спільних програмних цілей та Форуму видавців.

Вартує зазначити, що новий стратегічний розвиток бібліотеки розпочався з 2010 року під керівництвом Лариси Лугової, заслуженого працівника культури України та віцепрезидентки Української бібліотечної асоціації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ