Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У львівській бібліотеці обмінювались рослинами та висадили виноград

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
1/3
У суботу у дворику Львівської муніципальної бібліотеки (вул. Малярська, 2а) обмінювались рослинами, провели лекції, а біля фасаду будівлі висадили виноград. Заходи відбулися в межах подій Майстерні міста 2024. Про це повідомили у ЛМР.

«Впродовж дня мешканці приносили саджанці квітів, городини, чи навіть насіння. Просто залишали, або ж  на заміну брали собі якусь іншу рослину. Також можна було взяти горщик чи ґрунт для вазона. Серед принесених саджанців – орхідеї, каланхое, кавове дерево, юка та навіть ананас тощо.

Рослинообмін також став своєрідним майданчиком для спілкування садолюбів, а якоюсь мірою – і для формування цієї спільноти», – розповіла проєктна менеджерка Львівської муніципальної бібліотеки Катерина Алексеєнко.

Також у дворику бібліотеки відбулась лекція про догляд за кімнатними рослинами від майстерні «Брунька». А садівник Шевченківського району розповів про важливість зелених насаджень в місті.

«На завершення заходу біля фасаду будівлі бібліотеки висадили виноград. «Рослина озеленить та прикрасить цей простір, а також допомагатиме боротися зі змінами клімату.

«Цього року Майстерня Міста мала низку подій на тему адаптації до змін клімату. Так ми провели кілька лекцій про важливість зелених насаджень у місті, а також представили дослідження КУ «Інститут міста» про вплив екстремальної спеки та викидів CO2 від транспорту у місті. Окрім цього створили прототипи мобільного озеленення спільно з Tolocar, які вже можна побачити на вул. Личаківській біля «Винниківського ринку», та на вул. Круп’ярській», – додали організатори Майстерні міста.

Зазначимо, з 26 серпня до 1 вересня включно у різних куточках Львівської громади відбувається фестиваль Майстерня міста 2024. Цьогорічна майстерня включає понад 85 різнотипних подій, серед яких: висадка винограду біля бібліотеки, екскурсія на дахову електростанцію, тренінг зі скандинавської ходьби та воркшоп із мешканцями щодо безбар’єрності Стрийського парку. Учасники, які відвідають найбільшу кількість подій, отримають спеціальні подарунки від організаторів та партнерів. 

З повною програмою заходів можна ознайомитись за посиланням.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ