Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівського депутата-свободівця звинуватили в рейдерстві. Він заперечує

Депутата Львівської міської ради від ВО «Свобода», співвласника аквапарку «Пляж» у Львові звинуватили в рейдерському захоплені будівлі, раніше відомої у Львові як «Комплекс водних видів спорту» та неповерненні кредиту, взятого на його реконструкцію. Сам Гутник всі звинувачення відкидає, запевняючи, що ніколи не мав жодних проблем із законом і жодних боргів перед банками.

Звинувачення в рейдерському захопленні будівлі пролунали в ефірі програми «Політтеатр» на Першому національному.

«… як фірма ТОВ «Комплекс водних видів спорту», зареєстрована у 2013 році, може володіти аквапарком, який працює з 2009 року. Цього разу типова рейдерська схема не підвела. То ж тепер володіє наш фокусник (Гутник – ред.) справжнім палацом «Аквапарк «Пляж», на тлі якого може зніматися для журналу «Форбс». Однак є ще один момент: банк, який постраждав від цієї красивої схеми, є банком з іноземним капіталом. Чи знають його справжні володарі, в яку халепу вони потрапили? А якщо знають, то чого вони мовчать? Можливо, їм варто звернутися в компетентні органі чи Службу безпеки України», – заявив ведучий програми.

Андріан Гутник в розмові з кореспондентом Гал-інфо повідомив, що нині усі звинувачення, які пролунали в програмі, вивчають юристи. Водночас він зауважив, що в ефірі Першого національного не прозвучало жодної конкретики.

«Будівля аквапарку справді перебуває у банківській заставі. Ми взяли кредит у банку на реконструкцію, і нині він виплачується. Про жодне неповернення не йдеться. Будівля мені не належить, вона належить ПАТ «Комплекс водних видів спорту», – сказав він.

Що стосується реєстрації підприємства лише у 2013, то Андріан Гутник зазначив таке: «Було Закрите акціонерне товариство «Комплекс водних видів спорту». До 2013 року, за законодавством, всі ЗАТ повинні були бути перереєстровані у Приватні акціонерні товариства».

В програмі пролунали також і звинувачення у створенні «паперових» фірм, під які було взято і не повернуто 7 млн грн кредитів: «Гутник не гірше за джина з пляшки створює будівельні фірми, деревообробні комбінати, інвестиційні компанії, але це лише паперові міражі. Як, наприклад, будівельна фірма «Галичінвестбуд». Дарма, що існує вона лише на папері. Така ж справа з деревообробними фірмами: «Дух», «Септіма» та «Львівський торгово-промисловий дім». Сума взятих під них кредитів – близько 7 млн грн, але досі ніхто нікому нічого не віддав».

Андріан Гутник зазначив, що протягом життя був співзасновником і керівником десятка фірм, проте жодних претензій до нього з боку правоохоронних органів не було.

«До фірми «Септіма» я взагалі жодного стосунку не маю, а щодо «Львівський торгово-промисловий дім», то я вийшов зі складу засновників ще 5 років тому. Якщо у мене був автомобіль, який я продав 10 років тому, а він зараз проїхав на червоне світло, то до чого тут я?», – зазначив депутат.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ