Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівському інституту сухопутних військ подарують 800 книг від діаспори

26 січня благодійний фонд „Сейбр-Світло” передасть Львівському інституту сухопутних військ понад 800 книг – спеціально підібрану добірку літератури для покращення інформаційної бази вищого навчального закладу – повідомив „Гал-info” БФ „Сейбр-Світло”.
 До цієї акції також долучилися Українська федерація Америки, Львівська наукова бібліотека ім. Василя Стефаника НАН України, Інститут українознавства ім. Івана Крип’якевича НАН України, видавництва “Центр Європи”, “Літопис УПА” та ГО «Форум видавців».
Благодійний фонд “Сейбр-Світло” упродовж 16 років забезпечує бібліотеки, навчальні та наукові установи всієї України фаховою та довідковою літературою з усіх галузей знань. Фонд одержує літературу від фонду “Сейбр” (м. Кембрідж, Масачусетс, США), який налагодив співпрацю з понад 200 видавництвами Америки. Це книги з найрізноманітніших галузей знань, в тому числі енциклопедичні й довідкові видання, словники, атласи, наукові монографії, підручники, методичні матеріали.
Зусиллями Фонду надійшли із США та були розповсюджені в Україні понад один мільйон примірників книг. Їх одержувачами є 406 національних, обласних, районних і міських бібліотек, сотні вищих навчальних закладів, науково-дослідних інститутів, шкіл, закладів охорони здоров’я, численні неурядові організації, а також фахівці, студенти та учні в усіх областях України.
На основі видань Фонду створюються навчальні курси, методики, впроваджено новітні методи лікування, написано дисертації, монографії, студентські та учнівські наукові роботи. Передані видання використовуються як підручники у вузах, училищах, школах і садочках, служать вивченню та вдосконаленню англійської мови, сприяють вихованню нового покоління інтелектуальної еліти України.
Для Львівського інституту сухопутних військ Фонд упродовж тривалого часу добирав колекцію сучасних українських видань, які не тільки слугуватимуть як навчальна література для курсантів, а й допоможуть поглибити їх загальноосвітню підготовку, познайомитися з Львовом та околицями. З великої кількості назв англомовної літератури викладачі і працівники самі відбирали видання, згідно з напрямками діяльності інституту.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ