Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівських активістів почали викликати на допити у "справі Хоміва"

У Львові активістів почали викликати на допити до поліції у "справі" львівського сепаратиста та підозрюваного у хабарництві Павла Хоміва. Про це сьогодні, 16 жовтня, у Facebook заявила Голова Правління ГО " Варта 700" Наталія Шелестак та журналіст Олег Радик.
Павло Хомів. За інформацією сайту "Миротворець" - антиукраїнський пропагандист та провокатор.

"Людина не визнає, що відбувається війна, що ми маємо порушення територіальної цілісності, що ми маємо окупацію. Він про це відкрито говорить. В його розумінні це якась громадянська війна. Він називає наших військових "злочинцями", "вбивцями" і невідомо ким", - сказала Наталія Шелестак.

Вона зазначила, що Павло Хомів звернувся на прийом до нового керівника слідства і повідомив, що його, начебто, побили і закидали помідорами громадські активісти.

Як зазначила Наталія Шелестак, він неодноразово намагався провокувати активних громадян своїми висловлюваннями з приводу волонтерів, ветеранів та українських військових. Активісти, натомість, приходили на суд з приводу звинувачення Хоміва у хабарництві, але виключно для того, аби не дати залагодити цю справу. 

Наталія Шелестак також додала, що Хомів поскаржився новому керівнику поліції Львівщини на "переслідування". І тепер, замість того, щоб проводити реальні слідчі дії по реальних справах, поліція допитує людей, які ходили на суд з приводу звинувачення Хоміва у хабарництві.

"Я вважаю, що Хомівим давно повинна були зацікавитись СБУ. Він не приховує своїх сепаратистських поглядів і достатньо відкрито про це говорить. І це нікого не цікавило", - зокрема зазначила Наталія Шелестак.

"Хомівим гидують навіть сєпари. Був і буду на його судових процесах по хабарництву. Як журналіст і громадянин. Щодо іншого.... Цілком розумію людей, які бажають дати шпіца даній істоті", - повідомив в коментарі Гал-інфо львівський журналіст Олег Радик.

Нагадаємо, Павло Хомів, львівський сепаратист, який внесений у базу "Миротворець", прибічник проросійських ідей. Його підозрюють у вимаганні 56 тисяч доларів хабара у 2012 році, коли він був депутатом Лисиничівської сільської ради. Після інциденту з хабарем Павла Хоміва поклали до психіатричної лікарні.

В листопаді 2019 року, тодішній голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка обіцяв звернутись до правоохоронців з приводу антиукраїнської діяльності Хоміва.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ