Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівський Апеляційний суд перевірили на відкритість

Протягом жовтня-листопада 2017 року регіональні координатори кампанії ЧЕСНО. Фільтруй суд! моніторили засідання апеляційних судів у 23 областях України. Загалом було промоніторено 315 засідань. Загалом лише у 3% випадків активістам було відмовлено у фото/відео зйомці частково по причині заяв з боку сторін процесу, повідомили у русі ЧЕСНО.

У результаті моніторингу судді Апеляційного суду Львівської області 1 раз заборонили проведення зйомки, а також 2 рази робили зауваження щодо проведення зйомок регіональними координаторами ЧЕСНО. Фільтруй суд!. Всього було промоніторено 14 засідань та 36 суддів Апеляційного суду Львівської області.

Нагадаємо, що відповідно до чинного законодавства будь-який громадянин України має право не лише бути присутнім при розгляді судової справи, але й фіксувати хід судового засідання. Згідно з ч.4 ст. 11 Закону України “Про судоустрій і статус суддів”: “Особи, присутні в залі судового засідання, представники засобів масової інформації можуть проводити в залі судового засідання фотозйомку, відео- та аудіозапис з використанням портативних відео- та аудіотехнічних засобів без отримання окремого дозволу суду, але з урахуванням обмежень, встановлених законом. Трансляція судового засідання здійснюється з дозволу суду”.

ЧЕСНО. Фільтруй суд! - довгострокова кампанія громадського контролю, спрямована на активізацію суспільства задля очищення суддівських лав від недоброчесних суддів та утвердження справедливого суду в Україні. ЧЕСНО. Фільтруй суд! організував всеукраїнську мережу регіональних координаторів у кожній області України, яка проводить моніторинг діяльності місцевих суддів та судів, а також  на місцях збирає інформацію про суддів. Також ЧЕСНО.Фільтруй суд! запустив унікальну базу профайлів суддів України. Наразі у базі міститься інформація про понад 500 суддів, планується формування профайлів про кожного працюючого суддю країни. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ