Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівський апеляційний суд реабілітував німецьку вівчарку

В одному з районів Львова, німецька вівчарка забігла на прибудинкову територію та спричинила собаці породи «Йоркширський тер`єр», яка вільно гуляла, тілесні ушкодження, від яких собака померла. Справа дійшла до суду.

Власник загиблої собаки вирішив поскаржитись до Личаківського районного суду м. Львова щодо цього випадку та притягнути до відповідальності господаря німецької вівчарки. 

Як вказано в постанові, на судове засідання господар вівчарки не з’явився. Натомість власниця йоркширського тер'єра розповіла свою сторону того, що відбулось і суд прийняв рішення визнати винним у вчиненні адміністративного правопорушення власника німецької вівчарки та застосувати до нього адміністративне стягнення у виді штрафу у розмірі 85 грн разом з конфіскацією собаки по кличці «Джина». 

Власник вівчарки подав апеляційну скаргу до Львівського апеляційного суду, де повідомив, що судовий розгляд проводився без його участі. Він не був належним чином повідомлений про судове засідання і жодних повідомлень не отримував. 

Чоловік дав свої свідчення, де наголосив, що його собака не причетна до цього, адже під час події перебувала під наглядом охоронця стадіону “Гарт”. Охоронець розповів, що собака перебувала у закритому вольєрі, який має високу щільність та захищеність, тому вона ніяк не могла втекти. Пізніше він забрав собаку до приміщення охорони, де вона перебувала до ранку. 

Також поліція опитала ще декількох свідків та передала показання в суд. Суддя Львівського апеляційного суду врахував усі свідчення та постановив скасувати постанову Личаківського районного суду м. Львова про притягнення до адміністративної відповідальності власника вівчарки та закрити цю справу без права на оскарження.

Таким чином не вдалось встановити причетних до загибелі йоркширського тер'єра, а німецька вівчарка була реабілітована судом.

Фото: Depositphotos

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ