Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Львівський онкоцентр закупив апарат для порятунку хворих на пізніх стадіях

Завдяки новому апарату вдасться врятувати життя онкохворих пацієнтів навіть на пізніх стадіях захворювання.
Фото: сторінка Олега Дуди

 Йдеться про пацієнтів з раком яєчників, шлунка, кишківника, псевдоміксомою очеревини тощо. Про це повідомив Олег Дуда, заступник генерального директора онкоцентру, на своїй сторінці.

Як розповів медик, метод хемоперфузії (метод екстракорпорального (тобто поза організмом) очищення крові - ред.) онкоцентр спільно з кафедрою онкології Львівського медуніверситету запровадив ще 15 років тому. І Львів є лідером в Україні за кількістю таких операцій. Утім апарат, який був досі, дещо застарів. Новий апарат – ультрасучасний, він значно полегшує роботу хірургів, має багато ступенів контролю і процедура стає значно безпечнішою.

"Якщо раніше, скажімо, хворі з III b стадією раку яєчника вважалися невиліковними, то нині п’ятирічне виживання таких пацієнтів при застосуванні цього методу становить 50%", – сказав він. 

Вартість апарата обійшлась лікарні у 2,9 млн грн. 

Олег Дуда також пояснив принцип роботи нового апарата:

"Після оперативного втручання, за допомогою цього апарата на 1-1,5 години у черевну порожнину вводять хімієпрепарат, який вбиває дрібні метастази й запобігає поширенню захворювання. Апарат сам підігріває хімієпрепарат до 41-43 градусів, а потім забирає його з черевної порожнини".

До слова, у Львівському регіональному лікувально-діагностичному онкоцентрі у такий спосіб проліковано вже понад 300 пацієнтів з різних областей України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ