Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львівський та франківський театри виступлять у садибі Василя Стефаника

Сьогодні – 150-та річниця з дня народження Василя Стефаника. Відтак, ця велика подія об’єднує в одній дії дві області, два театри – львівський "Слово і голоС" та франківський драмтеатр, і кращих акторів країни. Вперше притча-ораторія "Вона - земля" буде показана у рідному селі Стефаника, де вік жив і похований, - інформує пресслужба ЛМР.

Вхід на виставку сьогодні о 20.30 в садибі письменника (Івано-Франківська область, с. Русів, вул. Т. Мигаля, 10) вільний. Для всіх охочих з інших регіонів цю виставу покажуть онлайн. Трансляція буде доступна тут.

ʺЦя вистава звершує знамениту трилогію режисерського дуету Наталії Половинки та Ростислава Держипільського: ʺСолодка Дарусяʺ, ʺНаціяʺ за М.Матіос та ʺВона - земляʺ за В. Стефаником. Це вистави, які сформували творчу основу не лише франківського драмтеатру, а й театру України часів незалежності - вони об’їздили усю нашу країну та Європу. Ці три вистави мають основу на переломних подіях історії України, проявляють її через долю людини, розказану нам дуже близько, інтимно - в цих ликах впізнаємо своїх рідних, ця розказана нам доля рідної землі несе нам у цей час терпінь її непереможну вічну силу.

Вистава ʺВона - земляʺ народилася до дня народження Василя Стефаника у 2016 році, стала знаковою для української культури через майстерність обох режисерів та блискучі, філігранно витворені головні ролі матері - Наталія Половинка, батька - Олег Цьона, двох ангелів-читців - Надія Левченко та Олексій Гнатковський, а також усіх дітей - численних синів і дочок своєї землі, яких грає молода генерація акторів театруʺ, - розповіли організатори.

У Львові відзначили 150-річчя з дня народження Василя Стефаника

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ