Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Львівський центр екстреної медичної допомоги отримав нові автомобілі

Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримав 10 сучасних автомобілів марки "Ford".
Львівський центр екстреної медичної допомоги отримав нові автомобілі

Салон автомобілів оснащений ношами, дефібрилятором, обладнанням для ін’єкцій та вливань, кисневими балонами, пристроями для іммобілізації, апаратом штучної вентиляції легень, оксиметром тощо.

ʺТакі автомобілі є вкрай необхідні. Проте, ми маємо нестачу у водіях. Зараз є понад 140 вакансій водіїв. Робота важка, напружена, відповідальна, однак недооцінена. За ініціативи облдержадміністрації, рішенням обласної ради з резервного фонду профінансовано 30 млн грн на цільові доплати працівникам екстреної медичної допомоги. Приблизно кожен працівник від водія до лікаря отримує 2,5 – 3,5 тис доплати до заробітної плати. Впевнена, що обласна рада проголосує за нове дофінансуванняʺ, - повідомила директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак.

Також Ірина Микичак зазначила, що реформа почала працювати у 2018 році на рівні первинної ланки, сімейний лікар отримував зарплату 3,5 тис грн, яка сьогодні зросла до 20 тис. За її словами, з 2020 року починається реформа вторинної і третинної ланки, тобто це стаціонар, вузькі спеціалісти  і екстрена медицина. Відтак, за пролікований випадок та за якість наданої допомоги працівники вторинного і третинного рівня надання медичної допомоги зможуть отримувати значно більшу заробітну плату.

Сім отриманих автомобілів залишать у Львові, а решту скерують у райони, зокрема, це пункти екстреної медичної допомоги у Миколаєві, Буську та Новояворівську. Також Центр медицини катастроф отримав ще одну машину – від одного з благодійних фондів. Ця машина працюватиме у Львові на підстанції №2 на вул. Пилипа Орлика.

ʺЦе дуже вагома допомога і якраз на часі. Автомобілі обладнані усім необхідним для надання швидкої та якісної медичної допомоги за світовими стандартами. Також в нас ще є потреба у 60-70 автомобіляхʺ, - наголосив в.о.генерального директора Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Ярослав Пилипець.

Зазначимо, автомобілі  придбали за кошти обласного бюджету. Вартість кожного з них близько 2 млн грн, машини належать до класу “В”.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ