Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівводоканал пробурює нові та відновлює старі колонки зі свердловинами у Львові

Львівводоканал встановив 12 водяних колонок у Львові задля забезпечення міста ще одним резервним способом водопостачання.

"З червня цього року наше підприємство розпочало роботу із приведення до ладу старих та буріння нових водяних колонок у місті. Задля цього силами водоканалу було проведено необхідні геологічні розвідки й наші гідрогеологи визначили місця, де є відповідний водоносний горизонт і де витримані певні санітарні вимоги", кажуть у водоканалі.

Загалом, на сьогодні встановлено 12 механічних колонок на свердловинах. Важливо те, що ці колонки повністю автономні, оскільки помпують воду зі свердловини й не беруть воду із міської мережі водопостачання. 

"Нові та відновлені водяні колонки стануть частиною резервного забезпечення нашого міста водою. Усі водяні колонки працюють та вода з них пройшла лабораторні дослідження, – йдеться в повідомленні. – Перед тим, як набирати воду ми рекомендуємо трохи "прокачати" колонку, щоб спустити воду і після цього воду можна вживати як джерельну".

Відновлені старі колонки знаходяться за адресами: Олесницького, 105-107; Лисенка, 33; Кут Рослинна та Гордієнка; Зелена, 64.

Також набрати воду можна на нових колонках: в парку І. Франка навпроти будинку по вул. Словацького № 18; на куті вул. Джерельна № 34 та Під Дубом; у сквері перед Бернардинським монастирем; на Соборній площі 1. Також вода є на вул. Підголоско 8; пр. Чорновола; парк 700-річчя; у сквері по вул. Просвіти 8; Гасина (в.Стефаника) та вул. Клепарівська-Пстрака. 

До слова, Львівводоканал планує продовжувати відновлювати старі колонки та облаштовувати нові. На місця нових пробурених свердловин встановлено нові механічні колонки, які як гуманітарну допомогу надали меценати із Німеччини. Також, до буріння трьох свердловин долучився «Благодійний Фонд Козицького», який допоміг профінансувати буріння.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ