Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів’ян і гостей міста запрошують на виставку історичних стінописів

Львівський муніципальний мистецький центр запрошує на виставку трансферів львівських стінописів ХVI – ХIX століть.
Фото - ЛМР

Більшість із них були оздобленням кам’яниці родини Еміновичів на вулиці Вірменській. А зараз вони як окремі історичні об’єкти заповнять галерейні зали Муніципального мистецького центру, повідомляють в ЛМР.

Твори монументального мистецтва можна знайти на стінах та стелях багатьох квартир львівського середмістя. У радянський період та у час пострадянської моди на «євроремонт» ці розписи поховали під емалями, фарбами та вагонкою.

«Сьогодні ми спостерігаємо за тим, як кам'яниці Львова «скидають шкіру» завдяки праці реставраторів та мистецтвознавців. Саме про них і їхню роботу — ця експозиція та десятиденна освітня програма у Муніципальному мистецькому центрі», – зазначає Ляна Мицько, директорка Центру.

Окрім перегляду делікатних трансферів стінописів, які є свідками різних епох та перепетій Львова, відвідувачі зможуть познайомитися з авторами їхнього виявлення та збереження — KARP Restorer (Василь Карпів), доктор архітектури Олег Рибчинський, художник Влодко Костирко. Окремо будуть презентувати роботу реставраційної майстерні Гарда на чолі з Іриною Гірною — про виявлення та консервацію розписів на прикладі також і Муніципального мистецького центру. Будемо спілкуватися з дизайнерами Replus Bureau, які співпрацюють з реставраторами на своїх об’єктах в історичних будівлях. Про роботу зі спадщиною та спілкування із мешканцями про збереження архітектури у Львові розкажуть партнери з Бюро спадщини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ