Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів'ян закликають добровільно здавати зброю та боєприпаси, які зберігаються незаконно

Сьогодні, 1 квітня, в Україні стартував місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, що зберігаються незаконно. Такі особи будуть автоматично звільнені від кримінальної відповідальності. Про це в коментарі Гал-інфо розповів начальник відділу контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи управління превентивної діяльності ГУ НП у Львівській області підполковник поліції Віктор Катерина.

За його словами, важливо донести людям, а особливо бійцям АТО, які повернулись зі сходу, про важливість такої акції. 

"Можливо, хтось приїхав із зони АТО і привіз зброю чи боєприпаси, які зберігаються незаконно, ми просимо не боятись та здавати зброю задля уникнення кримінальної відповідальності", - зазначив  Віктор Катерина.

Також він розповів, що такі місячники відбуваються двічі на рік - навесні та восени, однак минулого року їх було три, ще один додатковий був влітку.

"Минулого року у березні на Львівщині було здано 179 одиниць зброї, у липні - 161 та у жовтні -105. Це є доволі низький показник для нашої області.

Станом на сьогодні о 13:00 год є інформація про те, що було здано 2 одиниці зброї", - додав Віктор Катерина.

Якщо поліцейські самі вилучать у них зброю,  то власникам доведеться  відповідати  згідно статті 263 Кримінального кодексу України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ