Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів’ян закликають сортувати органічні відходи

Львівське комунальне підприємство «Зелене місто» звертається до мешканців із проханням правильно розділяти відходи та нагадує, що можна викидати у коричневі, призначені для органічних відходів, сміттєві контейнери.

Чотири роки, з 2020 року, у Львові працює компостувальна станція, де відбувається переробка харчових і садово-паркових відходів. Утім, її роботу часом ускладнює та заповільнює процес додаткового сортування усіх відходів безпосередньо на місці.

«На компостувальній станції, що працює на вул. Пластовій, 13, всю органіку, яка надходить, додатково відсортовують. Зокрема, з неї відбирають пакети, скло, пластик та інші неорганічні відходи, які не підлягають компостуванню», – повідомили в комунальному підприємстві «Зелене місто».

Мешканцям міста наголошують на важливості свідомо ставитись до сортування відходів, адже правильний поділ сміття у спеціальних контейнерах дасть можливість комунальникам працювати ефективніше.

Із відходів на компостувальній станції виготовляють компост, який охочі та агропідприємства можуть придбати для потреб своїх господарств.

Правила сортування органічних відходів

–      можна викидати: залишки сирих овочів і фруктів, яєчну шкаралупу, залишки кондитерських і хлібобулочних виробів, кавову гущу, заварку для чаю (без пакетиків), зів’ялі та скошені рослини;

–      не можна викидати: залишки м’яса, риби, молочних і жирних продуктів, тверді побутові відходи, скло та склотару, пластик і різноманітні упаковки, паперові вироби й серветки, тканинні вироби.

Перевірити, де найближчий до вашого помешкання контейнерний майданчик, де є можливість викинути органіку, можна за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ