Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львів’ян запрошують на лекцію “Жінки та інші монстри…”

16 липня у Львівському палаці мистецтв відбудеться лекція “Жінки та інші монстри (у грецькому міфі)”
Анонс Українського Фотографічного Товариства

16 липня 2024 року о 18.00 у Львівському палаці мистецтв (вул. Коперника, 17) відбудеться лекція “Жінки та інші монстри (у грецькому міфі)”. Розповідатиме її доцентка кафедри археології та історії стародавніх цивілізацій ЛНУ ім. Івана Франка Анастасія Баукова. 

Подія організована у співпраці Українського Фотографічного Товариства (УФОТО), Львівського Фотомузею та Львівського палацу Мистецтв.

“Антична міфологія подарувала європейській цивілізації еталони жіночої краси і світ богинь, які і досі приковують увагу кожної людини. Погляд і душа відпочиває, роздивляючись гармонію і красу жіночих образів у скульптурах та архітектурних деталях вулиць Львова чи в тиші музейних залів. Однак поруч із Афродітою, Діаною, Гармонією, античний міф містить історії про жінок-монстрів і монстрів з жіночим обличчям. І їх образи так само супроводжують пересічного львів'янина і змушують замислитись про сенс казок, які собі на ніч розказує патріархат”, - зазначають організатори.

Під час лекції гості дізнаються більше про жіночі долі в світлі античного міфу, стереотипи щодо жінок, а також про те, що ховається за портретом Медузи Горгони і яка маска жаху видніється в очах Афіни Паллади. 

Більше про лекцію можна дізнатися за посиланням

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ