Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львів’ян запрошують на виставку «Велика війна 1914 – ... Індивідуальний та глобальний досвід»

Львів’ян кожної середи о 18:00 запрошують на виставку «Велика війна 1914 – ... Індивідуальний та глобальний досвід» у Центрі міської історії. "Цього місяця Ви маєте нагоду послухати про Львів і бойові дії на Східному фронті, а також про життєві досвіди людей у війні та особливості викладання історії конфліктів у школі", - повідомили організатори.

07 ЖОВТНЯ «ЯК ГОВОРИТИ З ДІТЬМИ ПРО ВІЙНУ?» Христя Бойко, культуролог, координаторка освітніх проектів Чому люди воюють? Чому у світі відбуваються конфлікти? На прикладі історії Першої світової війни Христя Бойко розповість, у який спосіб говорити з дітьми та підлітками на «недитячі» теми: про війну, конфлікт і травму.

14 ЖОВТНЯ «СІЧОВІ СТРІЛЬЦІ І БИТВИ НА СХІДНОМУ ФРОНТІ» Олександр Лосєв, історик, консультант з мілітарної історії Добровільне збройне формування «Українські Січові стрільці» (УСС) було створено 6 серпня 1914 року. Із екскурсії Олександра Лосєва ви дізнаєтесь, хто і чому вступав до Легіону Січових Стрільців, де вони воювали, і які перспективи (або їх відсутність) чекали на вояків після закінчення війни.

21 ЖОВТНЯ «БУДИНКИ І ЛЮДИ У ВОЄННОМУ ЛЬВОВІ» Ольга Заречнюк, дослідниця архітектури, координаторка проекту «Інтерактивний Львів» Як змінювався Львів упродовж 1914-1918 років? Ольга Заречнюк розкаже, як люди у місті пристосовувалися до воєнних потреб: університети ставали шпиталями, а житлові будинки перетворювалися на дешеві їдальні, притулки та медичні заклади.

28 ЖОВТНЯ «ВІЙНА У ЛИСТАХ, РОМАНАХ І СПОГАДАХ ОЧЕВИДЦІВ» Люба Куйбіда, культуролог, координаторка виставкової програми Що об’єднує австрійського полковника Альфреда Редля, українського гімназиста Йосипа Гірняка і лікаря-єврея Германа Ліленфельда? Із екскурсії Люби Куйбіди ви дізнаєтесь, як Перша світова війна вплинула на життя окремих людей на Східному фронті – їхнє здоров’я, кар’єру та особисті стосунки.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ