Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів’янам нагадують правила сортування органіки

Літо – сезон, коли значно зростає кількість харчових відходів. Відтак ЛКП «Адміністратор послуги з управління побутовими відходами» закликає львів’ян бути екологічно відповідальними і відсортовувати органіку. Відтак її слід викидати у спеціальні коричневі контейнери, щоб вона мала шанс потрапити на компостувальну станцію і ще принести користь.
фото ЛМР

«Влітку врази зростає кількість органіки (біовідходів). Це залишки від кавунів, динь, різне лушпиння. Все це потрібно викидати в біорозкладному пакеті у контейнер коричневого кольору з наліпкою «Органіка»!

Сьогодні 99% контейнерних майданчиків нашого міста мають контейнери для біовідходів, тому сортування є простим і доступним кроком для екосвідомого споживання і дбайливого ставлення до природних ресурсів», – наголошують у ЛКП «Адміністратор послуги з управління побутовими відходами».

Як правильно викидати харчові відходи:

• вдома використовуйте для збору біорозкладні пакети;

• складіть у пакет лише біовідходи;

• зав’яжіть пакет;

• викиньте пакет у спеціальний контейнер для біовідходів - він коричневого кольору.

«Перевізники забирають біовідходи і транспортують їх на міську компостувальну станцію ЛКП «Зелене місто». Там працівники підприємства досортовують біовідходи та виготовляють із них компост, який можуть придбати усі охочі для потреб своїх господарств.

Чому потрібно досортовувати біовідходи? Бо, на жаль, містяни часто викидають біовідходи у поліетиленових пакетах, що забруднює компост, або викидають у контейнери з написом «Органіка» інші фракції відходів», – пояснюють у ЛКП «Адміністратор послуги з управління побутовими відходами».

Відтак у комунальному підприємстві нагадують, що у контейнер коричневого кольору з написом «Органіка» можна викидати лише:

• залишки овочів, фруктів, ягід, горіхів, джемів без тари для зберігання;

• шкаралупу яєць, залишки готової їжі;

• вироби з борошна, крупи, залишки кондитерських виробів;

• залишки кави та чаю;

• скошену траву;

• зів’ялі квіти.

Натомість не можна викидати у контейнери для органіки:

- м'ясо, рибу, молочні та жирні продукти;

- тверді побутові відходи;

- скло та склотару;

- пластик, в тому числі різноманітні пакети, відходи упаковки, tetra-pac;

- серветки та паперові вироби;

- тканинні вироби.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ