Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів'яни хочуть створити базу викрадених велосипедів

Львів'яни хочуть створити базу викрадених велосипедів. Відповідну петицію було зареєстровано сайті єдиної системи місцевих петицій 4 травня. Актором петиції є Олеся Опир. Станом на сьогодні, 25 травня, 16:30 петиція набрала 286 підписів.

"Кількість велосипедів на дорогах Львова неухильно збільшується, пропорційно збільшується і кількість крадіжок велосипедів. Такі крадіжки майже завжди залишаються нерозкритими. 

В умовах економічної кризи багато хто не може дозволити собі купити нового велосипеда, а тому шукає вживаних. Перевірити, чи такий велосипед не є краденим, покупець не має можливості. 

Поряд з тим, кожен велосипед має на собі серійний номер, який власник вказує поліції у заяві про крадіжку, і за яким його можна було би знайти, або відсутність якого вже би створювала підозру при його купівлі. Також при поданні заяви про крадіжку власник зазначає особливі прикмети велосипеда і часто надає його фотографію. Але загальної бази, в якій би усе це зазначалося, поліція не має і за день-два велосипеди перестають розшукувати. 

Разом з тим, наявність бази крадених велосипедів дала би можливість хоча б добросовісним набувачам перевірити, чи продаваний велосипед не є краденим, вже не кажучи про таку ж можливість для поліції. 
Правоохоронним органам кошти на такі цілі не виділяють і невідомо, чи виділять в майбутньому. Тому пропоную, щоб місцева влада Львова, як міста дружнього до велосипедистів, взяла такі витрати на себе, і створила базу викрадених велосипедів, в якій можна вказати марку та номер викраденого велосипеда, при можливості, його фотографію і особливі прикмети, та забезпечити вільний доступ користувачів до такої бази", - йдеться у повідомленні.

До кінця збору підписів залишилось 39 днів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ