Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів’яни та голландці спільно вирішуватимуть проблеми львівських бездомних

Сьогодні Львівська міськрада, муніципалітет міста Гаага (Голландія) та Варшави (Польща) підписали договір про співпрацю у сфері соціального захисту бездомних міста Львова. Договір передбачає методологічну допомогу, обміном досвідом та ідеями між спеціалістами, які займаються соціальним захистом бездомних. У підписанні взяли участь працівник відділу Гаагського муніципалітету по роботі з соціально-вразливими групами населення Роб Фан Клейф, директор організації, що надає послуги бездомним громадянам у місті Утрехт (Голландія), працівник Асоціації нідерландських муніципалітетів Ірина Батирева, начальник відділу соціального захисту Львова Наталя Федорович та почесний консул Королівства Нідерланди у Львові Богдан Панкевич.
У рамках проекту відбуватиметься обмін гаагськими та львівськими спеціалістами, що займаються соцзахистом, в рамках чого відбудуться зустрічі експертів в Кракові, в низки голландських міст та у Львові. Ще планується видання трьох посібників, темами яких буде бюджетний цикл м. Гааги в плані фінансування громадських організацій, що займаються бездомними, про специфіку роботи з бездомними та з громадськими організаціями, які ними займаються, та програма допомоги безробітним та біженцям, нелегальним мігрантам.
За словами почесного консула Королівства Нідерланди у Львові Богдана Панкевича, співпраця з Львова з голландцями налагодилася після того, як мером Львова став Андрій Садовий. «Ми маємо вже запущений проект і тому зараз підписуємо договір про співпрацю. Після того, як пан Садовий став мером, співпраця голландців та львів’ян посилилась, але голандська сторона, зважаючи на попередній негативний досвід співпраці з українськими містами, винесла рішення, що підписувати жодних угод з українцями не буде, поки українська сторона не продемонструє справами, що готова на співпрацю. Зараз проект запущено і тому голландці та львів’яни підписали угоду», – сказав у коментарі «Гал-info» Богдан Панкевич.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ