Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львів'яни вимагають від мерії створити провулок імені Юрія Кульчицького

Спільнота шанувальників кави та української історії Львова вимагає появи у нашому місті провулку Юрія Кульчицького. Заради вшанування славетного українського шляхтича, вояка, перекладача та кавового підприємця створено петицію.

Юрій Кульчицький - людина, яка навчила половину Європи пити каву. Подвиг українця врятував Відень від турків. Його захоплення кавою змінило хід історії. 

"Вулиця Юрія Кульчицького є у Відні, натомість у Львові нема. Є вулиці Вашингтона і Леннона, є вулиця Шолом-Алейхема і Гедройця, є вулиця Діаманда і вулиця Емінеску, а одному з найбільш видатних українців в історії - нема навіть закапелку", - пишуть автори петиції.

Завулок Кульчицького пропонують відкрити за адресою Руська, 4, де збережена квінтесенція пам’яті про нього: кав’ярня під Синьою Пляшкою. Саме так називався заклад, який відкрив Кульчицький у Відні, заодно відкривши каві дорогу до всіх країн Центральної та Східної Європи. І саме в цьому закапелку зберігається портрет Юрія Кульчицького. Саме він пахне кавою, яка вже десятки років готується за рецептом Юрія Кульчицького.

Підписати петицію можна тут: https://petition.e-dem.ua/lviv/Petition/View/2160

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ