Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Львів’янин Андрій Демчук здобув золото на Кубку світу з фехтування на візках

Напередодні, 14 січня, у Великобританії завершився Кубок світу з фехтування на візках. Спортивна подія тривала чотири дні. Про це інформує Львівська ОВА.
Фото: Львівська ОВА

У перший день змагань українські спортсмени вибороли дві високі нагороди в чоловічій шаблі категорії А. Золоту медаль здобув представник Львівщини Андрій Демчук. Ще одну бронзову медаль приніс нашій збірній спортсмен з Черкащини Артем Манько.

Під керівництвом тренерів Світлани Колеснікової та Віктора Нікуліна, Демчук здолав свого давнього супротивника. У фінальному бою він зустрівся із суперником з Китаю, Тіаном Жанкяном, і здобув перемогу із рахунком 15:12.

«Дякую тим, кому зобов'язані найбільше – ЗСУ, за можливість робити своє! До закінчення відбору на Paris 2024 залишився один старт, і тим важливіша ця перемога!. Тіан – мій давній суперник. Я виграв у нього в півфіналі на Паралімпіаді в Ріо у 2016-му, і тоді в мене була золота медаль. Але на наступних Іграх в Токіо я йому поступився у матчі за бронзу. Під час останнього уколу рефері дав мені червону картку. Наразі це мій найбільший супротивник у фехтуванні на шпагах», – поділився Андрій Демчук після матчу.

У змаганнях етапу Кубка світу взяли участь представники з 31-ї країни. Збірну України представили 11 спортсменів, серед яких ще двоє представників Львівського обласного регіонального центру «Інваспорт» – Антон Дацко та Наталія Морквич.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ