Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Я присвячую її всій Україні: Ольга Харлан виборола бронзу Олімпійських ігор

Бронзою в особистих змаганнях шаблістка Ольга Харлан відкрила лік українським медалям на XXXIII Літніх Олімпійських іграх в Парижі. Про це повідомляє Національна федерація фехтування України.
Photo: Augusto Bizzi

Для самої Ольги ця нагорода стала п’ятою в кар’єрі, а сама вона першою українською спортсменкою в історії, що виборола медалі на чотирьох Олімпіадах. 

"Ця медаль бронзова, але для мене вона золота, враховуючи те, через що зараз проходить наша країна, через що проходить кожен спортсмен, який тут представляє Україну. Це не передати словами. Це дуже важко", – зазначила Ольга Харлан у коментарі Суспільному.

Ольга Харлан розпочала свій турнірний шлях поєдинком 1/16 проти бронзової медалістки чемпіонату світу-2022 в команді Сіхомі Фукусіма. Поступаючись на початку зустрічі 1:3, українка завдала трьох ударів поспіль (4:3) і більше лідерства вже не втрачала – 15:9. Розфехтувавшись в бою з японкою, наша шаблістка далі знесла зі свого шляху (15:6) чемпіонку Європи і віцечемпіонку світу-2022 Анну Башту – ексросіянку, що з 2019 року виступає під прапором Азербайджану, яка в попередньому раунді перемогла Ян Хеньюй, позбавивши Ольгу шансу поквитатися з китаянкою за прикру поразку на старті олімпійського турніру в Токіо-2020.

В 1/4 Харлан так само не залишила шансів чинній чемпіонці світу в команді й бронзовій медалістці в індивідуальному заліку (2015) Анні Мартон з Угорщини. Після холодного душу, який українка влаштувала суперниці на початку (7:1), остання оговтатися вже не змогла (15:7).

Поступившись у півфіналі  другому номеру світового рейтингу, віцечемпіонці Олімпіади в Токіо-2020 в команді, господарці доріжки Сарі Бальзер (7:15), яку просто неймовірно підтримував весь Grand Palais, наша титулована шаблістка у поєдинку за бронзу схрестила зброю з молодшою на 10 років дебютанткою Олімпіади кореянкою Чхве Се Бін. Поступаючись 5:11, Харлан завдала сім ударів поспіль і вийшла вперед 12:11. Кінцівка пройшла у рівній боротьбі, переможницею з якої вийшла саме Харлан (15:14).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ