Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів’янин Іван Вахняк відзначив столітній ювілей

У Львові продовжують традицію вітати довгожителів міста, які відсвяткували 100 і більше років. Першим цього місяця своє століття відсвяткував Іван Вахняк. Представники міського управління соцзахисту привітали ювіляра та вручили допомогу в розмірі 10 тис. грн, пам’ятну монету та вітальний лист від міського голови, - передає ЛМР.
Фото: ЛМР

«Життя пана Івана тісно пов’язане з Львівським національним університетом природокористування. Там він закінчив факультет механізації сільського господарства, після якого певний час працював начальником технічного відділу авторемонтного заводу. Згодом повернувся до університету – уже викладачем, і пропрацював там майже 40 років», – розповіли в управлінні соціального захисту Львівської міської ради.

Загалом за перше півріччя 2024 року свої 100 та більше років уже відсвяткували 27 мешканців Львівської громади. Усіх ювілярів, як і щороку, від громади вітають представники міської влади. Традиційно тим довгожителям, які відзначають сто років, на день народження з бюджету надають одноразову матеріальну допомогу у сумі 10 тисяч гривень, пам’ятну монету та вітальний лист від імені міського голови. Усім же, хто святкує 101 та більше років, – 10 тисяч гривень.

Загалом у 2024 році на виплати одноразової допомоги для львів’ян-довгожителів у міському бюджеті передбачили 680 тисяч гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ