Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Львів'янина засудили до 8 років за напад на пункту обміну валют

Розбійний напад на працівницю пункту обміну валют – до 8 років в’язниці засуджено львів’янина. Про це повідомили в пресслужбі прокуратури Львівщини.

За публічного обвинувачення Галицької окружної прокуратури міста Львова суд визнав винним 40-річного львів’янина у розбої, поєднаному із проникненням до приміщення (ч. 3 ст. 187 КК України).

Його засуджено до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурори в суді довели, що у квітні 2020 року у Львові обвинувачений вчинив розбійний напад на працівницю пункту обміну валют.

Чоловік скористався тим, що жінка вийшла замінити цифри на табличках курсів валют на вхідних дверях приміщення.  Коли потерпіла поверталася на своє робоче місце, фігурант, на обличчі якого була маска, пішов за нею. В подальшому він напав на жінку, приставивши до її шиї ножа та шляхом удушення подолав її опір.

Потім обвинувачений заволодів коштами обмінника в сумі 85 тис. грн та почав втікати з місця події.

Проте працівниця та сторонні люди побігли за ним услід. Під час переслідування чоловік загубив частину грошей – 20 тис. грн, які були повернуті працівниці обмінника. Спіймати фігуранта в той день так і не вдалося.

Однак протягом місяця, завдяки злагодженій роботі правоохоронних органів, нападника було встановлено та затримано.

До набрання вироком законної сили обвинувачений знаходитиметься під вартою.

Досудове розслідування здійснювали слідчі слідчого відділу Львівського районного управління поліції №1 Головного управління Національної поліції у Львівській області. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ