Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Лямін Хіреш: «Максимус» підсилить склад для участі у Кубку України

Аматорський футзальний клуб «Максимус» вперше у своїй історії візьме участь у Кубку України серед професійних команд.

У стартовому матчі львів’яни поміряються силами з «Інбевом» - однією з найсильніших аматорських команд Житомирщини. Про рішення спробувати свої сили у Кубку України, а також про літній чемпіонат Гранд-ліги Львова в інтерв’ю прес-службі Асоціації футзалу Львівщини розповів один з лідерів «Максимуса» Лямін Хіреш.

Ляміне, срібні медалі, мабуть, не той результат, на який команда розраховувала у літньому чемпіонаті Гранд-ліги Львова.

Якщо згадувати останній матч з «Галицькою Здобою», то суперник нас переграв повністю. До цього матчу ми психологічно підійшли не в найкращому настрої. Увесь сезон нам вдалося грати на високому рівні, однак в цьому матчі ми не були схожими на себе. «Галицька Здоба» нас переграла, а відтак у цьому ми можемо винити лише самі себе.

«Максимус» справедливо став другим у чемпіонаті?

Самі у цьому винні. Якщо б ми не втратили очки раніше, ми б були першими. Якщо так сталося, це означає, що на це місце ми і заслужили. З іншої сторони друге місце – дуже достойний результат, оскільки з першого року ми виграли чемпіонат у Першій лізі і були близькими до того, щоб стати чемпіоном у Гранд-лізі. Нам вдалося тримати інтригу до останнього туру, а цей результат також заслуговує на повагу.

Цього року «Максимус» заявився на Кубок України, де більшість команд матимуть професійний статус.

Наше завдання пройти якомога далі. Хочемо спробувати свої сили на сильнішому рівні. Нам буде цікаво зіграти з сильнішими командами і подивитися на рівень футзалу в Україні. Будемо старатися показати себе з кращої сторони. Ця ідея є нашою спільною. Мова йде як і про президента команди Михайла Мицака, так і усіх хлопців, які є у нашому колективі.

Що відомо про першого суперника у Кубку України?

Спочатку ми подумали, що в суперники нам дістався клуб Екстра-ліги України з однойменною назвою. Втім, швидко зрозуміли, що команди з Екстра-ліги не беруть участь у кваліфікаційних матчах. Знаю тільки, що наш майбутній суперник – срібний призер чемпіонату Житомира. Іншими словами ми про суперника нічого не знаємо і вони про нас також. Один для одного ми є «темними конячками», тому на вболівальників очікують хороші матчі.

Чи була у вашої команди можливість розпочати тренування уже у залах?

Так, у залі провели наразі лише одне тренування. Зараз будемо шукати можливість, щоб в залі тренуватися хоча б 2-3 рази в тиждень. Звісно, зараз є певні труднощі, оскільки влітку грали на відкритих майданчиках, а зараз потрібно повністю перелаштовуватись на ігри та тренування на паркеті.

Чи будуть зміни у складі команди «Максимус» після завершення літнього чемпіонату?

Будемо точечно підсилюватися. Зараз ведемо перемовини з людьми, які за нас гратимуть лише у Кубку України. Мова йде про Віталія Багряка та Романа Саприку. Ці хлопці дали підтвердження, що гратимуть за нас у Кубку України, можливо будуть й інші новачки. Втім, хто б не прийшов у нашу команду, кістяк «Максимуса» збережеться. 

Чи розцінюєте участь команди у Кубку України як підготовку до зимового чемпіонату Львова?

Не без того. Прекрасно розуміємо, що навіть якщо пройдемо команду з Житомира, то в наступних матчах зустрічатимемось з сильнішими суперниками. Переможець нашої пари зіграє з київською «Манзаною». Хто цікавиться футзалом, той знає, що ця команда свого часу уже сенсаційно виграла кубок України. Сказати, що суперник серйозний – не сказати нічого.

Чи розглядали варіант взяти участь у другій лізі України?

Так, але наразі відклали свою участь. Можливо, до цього питання ми ще повернемося, однак усі думки команди наразі про кубок України.

Асоціація футзалу Львівщини

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ