Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Лише 40% українців, що побували закордоном, подорожували літаком

Найчастіше з міжнародного аеропорту «Львів» пасажири літають до Польщі. З вересня 2016 року до серпня 2017 до цієї країни зі Львова вилетіло понад півтора мільйона пасажирів. Про це вчора, 6 грудня, під час круглого столу на тему: «Як відкривати небо: досвід Львова, Грузії, Молдови», що відбувся у Львівському прес-клубі, повідомив представник Асоціації «Аеропорти України» Євген Трескунов.

Також до Львова прилітає найбільше туристів з Польщі. За останній рік кількість осіб, які вибрали авіаперевезення між Польщею та Україною, зросла на 14 відсотків.

Згідно з дослідженням, яке оприлюднив Євген Трескунов, кількість авіапасажирів, що прибули до Львова з Німеччини, зросла на 120 відсотків, з Чехії – на 144 відсотки, а з Нідерландів – на 289 відсотків. У пасажиро-цифрах, це означає, що з Нідерландів до Львова за рік прилетіло майже 52 тисячі особи, з Чехії – понад 60 тисяч, а з Німеччини – майже 95 тисяч осіб.

Заступник директора міжнародного аеропорут «Львів» Віталій Жалдак підтвердив, що авіасполучення між Україною і країнами ЄС останнім часом пожвавішало.

- Нам вдалося, порівняно з 2016 роком, збільшити кількість напрямків з 24 до 34. Очікуємо, що цього року ріст пасажиропотоку становитиме 50 відсотків.

Серед нових перевізників - компанія Wizz Air, яка виконує рейси в Польщу і в Німеччину. Після запровадження безвізу, кількість рейсів на Польщу стрімко зросла. Зараз на Варшаву ми маємо три рейси на день, - каже він.

Політичний аналітик фонду «Демократичні Ініціативи" Андрій Сухарина зауважив, що українці літають мало.

- Але все може змінитися. Ми провели дослідження і виявили, що є певні проблеми, які потрібно вирішити. Одна з проблем – наявність біометричного паспорта. Понад 50 відсотків опитаних заявили, що не мають наміру оформляти біометричний паспорт, - на його думку, через бюрократичні складнощі, українці відмовляються виробляти біометричні паспорти.

Також дослідження показало, що молодь має паспорти і прагне подорожувати, особливо лоукостами.

- Цікаво, що українці зі західного регіону літають менше, якщо порівнювати зі Сходом чи Центром. Тут є свої причини: близько кордон, легше дістатися авто чи залізницею, - ділиться він результатами опитування.

Також, за словами Андрія Сухарини, лише 40 відсотків з тих українців, які побували за останні два роки в країнах ЄС неодноразово, летіли літаком. Українці вважають, що літати літаком дуже дорого. Особливо за умови, що переважна більшість відвідує Європу як туристи.

Львівський прес-клуб

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ