Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Литва планує найближчим часом закрити частину пункту пропуску на кордоні з Білоруссю

У відповідь на передислокацію найманців ПВК "Вагнер" до Білорусі Литва планує закрити два із шести прикордонних контрольно-пропускних пунктів (КПП) із цією сусідньою країною.
Фото ілюстративне: D.Umbraso/LRT

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Арнольдас Абрамавічус, передає національний мовник LRT.

"Найближчим часом буде ухвалено рішення про закриття двох пунктів пропуску на кордоні. Якщо сьогодні у Польщі практично один пропускний пункт, то маємо їх шість. Одним із превентивних заходів буде скорочення шести контрольно-пропускних пунктів до чотирьох", — сказав він.

Розглядається питання про закриття пунктів пропуску у Шумську та Тверячусі. Рішення про це має ухвалити уряд.

Заступник командувача Служби охорони держкордону Литви (СОГГЛ) Саулюс Некрашявічюс повідомив, що закриття деяких чинних прикордонних пунктів на кордоні з Білоруссю знизить загрози.

Голова Комітету Сейму з національної безпеки та оборони Лаурінас Кащунас заявив, що з найманцями "Вагнера" в Білорусі закриття деяких литовських прикордонних пунктів є лише питанням часу.

"Закриття деяких точок – лише питання часу. Це обов'язково буде зроблено. Я можу зараз не вдаватися в деталі, які саме, але якщо ми побачимо, що ситуація погіршується, то також буде прийнято рішення щодо повного закриття кордону", – зазначив він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ