Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Литва програла "Газпрому" у Стокгольмському арбітражі

Стокгольмський арбітраж, що розглядав чотири роки спір Литви і російського газового концерну "Газпром" з приводу переплати в розмірі 1,4 млрд. євро за поставлений Литві газ, не вбачає вини російської компанії. Про це заявив міністр енергетики Литви Рокас Масюліс, повідомляє Delfi.

Це рішення означає, що Литва не отримає компенсацію за переплату в 1,4 млрд. євро, яка сформувалася в 2004-2012 роки, коли "Газпром" поставляв газ Литві за завищеною ціною.

"Стокгольмський арбітраж не вбачає порушень в діях російського концерну", - заявив Масюліс.

За його словами, Литву розчарувало це рішення, а арбітражні витрати розділені між обома сторонами - по півмільйона євро.

"У висновках арбітражу йдеться, що ні одна із сторін не довела своїх вимог і не надала достатньо обґрунтованих аргументів. Це свідчить про те, що справа дуже складна, і жодна з сторін не змогла захистити свої позиції", - сказав Масюліс.

Міністр додав, що Литва вже домоглася всіх стратегічних цілей: реформувала газовий сектор, повернула контроль над трубопроводами, побудувала термінал зрідженого природного газу, який підірвав монополію "Газпрому" на ринку.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ