Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Людмила Денісова наполягає на незалежному огляді українських політв’язнів

Як написала на своїй сторінці Уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова, українські політв’язні Кирил Вишинський та Павло Гриб потребують огляду незалежних лікарів.

"Звернулася до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з питання синхронного допуску незалежних лікарів до Кирила Вишинського та Павла Гриба", - написала Денісова.

Омбудсмен зазначила: "Нещодавно в Брюсселі у мене відбулася зустріч з Директором Європейської служби зовнішньої дії по роботі з державами Східного Партнерства і РФ Люком Девінем. Під час спілкування з європейським дипломатом мені стало відомо, що Москалькова хоче, щоб ми забезпечили доступ незалежних лікарів до Кирила Вишинського.

У листі підтвердила, що не заперечуватиму, але за умови одночасного допуску лікарів до Павла Гриба, який знаходиться у надкритичному стані.

У зв’язку із наявністю хронічних захворювань та відсутністю кваліфікованої допомоги, його стан здоров’я значно погіршився. Зважаючи на те, що на останньому засіданні Павлу стало зле, медичне обстеження потрібно провести якомога швидше".

"Півтора роки за ґратами, тортури та відсутність лікування можуть призвести до незворотніх наслідків. Чекаю на реакцію", - додала Людмила Денісова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ