Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Льюїс Хемілтон - переможець премії "Спортивна особистість року"

Напередодні, 20 грудня, BBC оголосила переможців премії "Спортивна особистість року". Переможцем премії був визнаний чемпіон світу з автоперегонів Формули-1 Льюїс Хемілтон.
Льюїс Хемілтон

Льюїс Хемілтон - семиразовий чемпіон світу серед пілотів Формули-1, цього року він зрівнявся з рекордом Міхаеля Шумахера, вчетверте поспіль вигравши чемпіонат з автоперегонів. Також Льюїс Хемілтон перевершив рекорд Міхаеля Шумахера в 91 перемогу на Гран-прі Формули-1.

За результатами публічного голосування, яке відбувалось на сайті BBC, капітан "Ліверпуля" Джордан Хендерсон фінішував другим, а вершниця Холлі Дойл - третьою.

Боксер Тайсон Ф'юрі, гравець у крикет Стюарт Броуд та шестиразовий чемпіон світу зі снукеру Ронні О'Салліван також потрапили в шорт-лист головної нагороди.

"Я хочу привітати всіх неймовірних номінантів. Я хочу подякувати усім, хто проголосував за мене. Я не очікував цього, знаючи, що стільки чудових претендентів.

Хочу привітати всіх з Різдвом - це був такий незвичайний рік. Хочу, щоб ви намагалися залишатися позитивними у цей важкий час, я посилаю вам усіх позитиву. Дякую від щирого серця", - зокрема сказав Хемілтон.

Зазначимо, це вже другий раз, коли Льюїс Хемілтон став переможцем премії "Спортивна особистість року", вперше він отримав нагороду в 2014 році. Він також є чотириразовим віце-чемпіоном, останній раз у 2019 році.

Інші переможці Sports Personality 2020

Helen Rollason Award: Captain Sir Tom Moore

Expert Special Panel Award: Marcus Rashford

Coach of the Year: Jurgen Klopp

Team of the Year: Liverpool FC

Unsung Hero: Sgt Matt Ratana

Captain Tom Young Unsung Hero: Tobias Weller

Young Sports Personality of the Year: Andrea Spendolini-Sirieix

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ