Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Едріан Ньюї доєднався до Aston Martin F1 Team

Один з найуспішніших автоспортивних конструкторів та інженерів в історії автоспорту Едріан Ньюї доєднався до Aston Martin F1 Team.

Про перехід технічного директора команди Red Bull Racing Едріана Ньюї до Aston Martin F1 Team повідомили щойно під час трансляції з AMR Technology Campus. Легендарний конструктор наступного року обійме посаду керуючого технічного партнера, а також стане акціонером.

За повідомленням Independent контракт із командою Лоуренса Стролла передбачає виплату в розмірі 20 мільйонів фунтів на рік. Ньюї почне працювати на Астон Мартін з 1 березня 2025 року. Займатися буде побудовою боліду на 2026 рік.

Довідка.

Народився 26 грудня 1958 року, Стратфорд-апон-Ейвон, Англія. Закінчив університет Саутгемптона, де вивчав аеронавтику та астронавтику.

Едріан Ньюї — один із найвідоміших і найуспішніших інженерів у світі автоспорту, зокрема у Формулі-1. Його кар'єра охоплює кілька десятиліть, протягом яких він розробляв боліди, що здобули численні чемпіонські титули. 

Ньюї розпочав свою кар'єру в автоспорті у середині 1980-х років, працюючи в різних командах американських серій, зокрема IndyCar, де його машини також здобували успіхи. Однак, світову славу Ньюї здобув у Формулі-1.

March і Williams: У кінці 1980-х Ньюї приєднався до команди March (пізніше Leyton House), де вперше проявив себе як головний інженер. Проте справжній прорив у його кар'єрі стався, коли він приєднався до Williams у 1990 році. Його проєкти болідів, такі як FW14B і FW15C, привели команду до численних чемпіонських титулів у 1990-х роках.

McLaren: У 1997 році Ньюї перейшов до McLaren. Тут він створив ще одну серію успішних болідів, серед яких MP4/13 та MP4/14, що допомогли Міці Гаккінену здобути два чемпіонські титули в 1998 і 1999 роках.

Red Bull Racing: Одним із найуспішніших періодів у кар'єрі Ньюї став час, коли він працював у команді Red Bull Racing. Він приєднався до команди в 2006 році, а вже в 2010-2013 роках боліди Red Bull, спроєктовані Ньюї, домінували у Формулі-1, здобувши чотири поспіль чемпіонські титули як серед пілотів (Себастьян Феттель), так і в Кубку конструкторів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ