Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Надзвичайні події

МАГАТЕ втратило контроль над ядерним матеріалом ЧАЕС та ЗАЕС

У Міжнародній агенції з атомної енергії у Twitter повідомили, що з Чорнобильської та Запорілької АЕС перестала поступати інформація.

"У МАГАТЕ перестали надходити дані із систем гарантій, встановлених для моніторингу ядерного матеріалу на Чорнобільській АЕС та Запорізькій АЕС", - йдеться у повідомленні організації.

Як інформує УНН, Генеральний директор висловив глибоке занепокоєння з приводу такого розвитку ситуації, оскільки "забезпечення всіх ядерних об'єктів надійним зовнішнім електропостачанням від електромережі" є одним із семи невід'ємних компонентів ядерної та фізичної ядерної безпеки.

Однак у випадку з Чорнобильською АЕС, за його словами, МАГАТЕ погодилося з українським регулюючим органом у тому, що її відключення від електромережі не вплине на основні функції безпеки на майданчику, де розташовані різні об'єкти поводження з радіоактивними відходами.

Зокрема, що стосується сховища відпрацьованого ядерного палива на майданчику, то обсяг охолоджувальної води в басейні є достатнім для забезпечення ефективного відведення тепла, що генерується відпрацьованим паливом, без необхідності електропостачання. На майданчику також є резервні аварійні джерела живлення з дизельними генераторами та акумуляторами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ