Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Максим Степанов повідомив останні дані по коронавірусу та надав рекомендації школам

Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максим Степанов за 30 серпня:
Максим Степанов

▪️ За минулу добу захворіло 2096 осіб, з них 118 дітей та 95 медпрацівників.

Госпіталізовано 357 осіб. За останню добу в Україні зафіксовано 35 летальних випадків, одужали 596 осіб. Загалом за добу здійснено 27 401 тестування, із них 19 459 досліджень методом ПЛР і 7942 методом ІФА.

▪️ Найбільшу кількість випадків зареєстровано у м. Київ (109), Харківській (198), Львівській (188), Одеській (173), Івано-Франківській (171), Тернопільській (160), та Чернівецькій (148) областях.

▪️ Цей тиждень МОЗ присвятило роз’ясненню протиепідемічних заходів у закладах освіти. МОЗ України розробляло ці рекомендації з урахуванням позиції та рекомендацій МОН і зробило їх максимально комфортними та зручними у використанні. Презентація їх уже опублікована на сайті МОЗ та передана у регіони.

▪️ Рекомендації МОЗ щодо поетапних дій у разі захворювання на СOVID-19 поширюються як на заклади середньої освіти, так і на заклади вищої освіти і стосуються школярів та студентів без винятків.

▪️ МОЗ рекомендує навчальним закладам по можливості проводити заняття просто неба.

▪️ Алгоритм дій, якщо захворіє вчитель або хтось із родини учня, аналогічний стандартному алгоритму, коли людина звертається по медичну допомогу з ознаками коронавірусної хвороби СOVID-19.

▪️ У рекомендаціях МОЗ щодо форми навчання чітко визначено, що дистанційне навчання рекомендовано лише для «червоного» рівня епідемічної небезпеки.

▪️ Початок навчання рекомендовано розводити в часі. Наприклад початкова школа починає перший урок о 08:30, а старша о 08:45, тоді ймовірність контактів різних вікових груп між собою зменшується. Також МОЗ радить розведення різних вікових груп по поверхах школи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ