Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

"Максимус" - володар футзального Суперкубка Львова

Львівський футзальний «Максимус» став володарем Суперкубка Львова. У матчі за престижний трофей команда Олега Галамаги у палаці спорту «Галичина» з рахунком 4:2 зуміла обіграти чемпіона Гранд-ліги Львова «Галицьку Здобу».

Зимовий сезон, що уже офіційно завершився, для «Максимуса» виявився двозначним. У чемпіонаті Гранд-ліги «Максимус» вдало стартував, однак у другому колі несподівано загальмував і як наслідок залишився без п’єдесталу пошани. Четверте місце для «Максимуса» аж ніяк не можна вважати вдалим результатом, зважаючи на той факт які завдання ставила команда на чемпіонат перед початком сезону. Втім, чемпіонат Гранд-ліги – це далеко останні змагання у сезоні, а відтак якщо щось не вийшло в одних змаганнях можна компенсувати в інших. У двох інших турнірах, у яких «Максимус» брав участь, а саме Кубок Гранд-ліги та Суперкубку, «чорно-білі» зуміли взяти максимальний результат. Якщо перемогу у фіналі Кубка Гранд-ліги над АК «Старявою» можна вважати як помсту за несподівану поразку у чемпіонаті, то перемогу у Суперкубку над «Галицькою Здобою» можна вважати яскравим завершенням сезону.

І якщо відверто, то «Максимус» заслужив на перемогу у грі з «Галицькою Здобою». Останнім гра відверто не йшла, команда Сергія Тригубця, ймовірно таки, була уже думками у «Фіналі Чотирьох» Другої ліги. Натомість «Максимус» на цей поєдинок налаштувався як слід і здобув бажаний результат.

Перший тайм цього протистояння завершився без забитих голів. Обидві команди мали приблизну однакову кількість гольових моментів, однак їх реалізувати так і не зуміли. Більше того, обидва колективи грали в обережний футзал, а відтак розкриватися та стрімголов летіти в атаку ніхто не хотів.

Розв’язка матчу наступила у другому таймі, коли не без допомоги рикошету рахунок у матчі відкрив один з кращих гравців матчу Володимир Гриник. Цей гол додав психологічної впевненості гравцям «Максимуса», а відтак «Галицька Здоба» повинна була уже як мінімум забивати у відповідь.  

Ще один крок до перемоги «Максимуса» у матчі зробив Володимир Гриник. Саме він, скориставшись помилкою граючого головного тренера «пекарів» Сергія Тригубця, асистував Ярославові Михайлюньові.

«Допоміг» «Максимусу» перемогти у матчі ще й гравець «Галицької Здоби» Олександр Хлюбко. За відверто неспортивну та в якійсь мірі ганебну поведінку він отримав справедливу червону картку і залишив свою команду у меншості. Поведінку Олександра розгляне КДК АФЛ, а відтак за хамську поведінку по відношенню до арбітра матчу Ярослава Сторожука йому як мінімум світить солідна дискваліфікація.

Після вилучення Хлюбка «Максимус» реалізував чисельну більшість. При рахунку 3:0 на користь суперника «Галицька Здоба» кинула усі сили для того, щоб відігратися. Втім, підопічним Сергія Тригубця гра з п’ятим польовим давалася з перемінним успіхом. Олег Партика один гол зумів відіграти, але дуже скоро «Максимус» забив гол у порожні ворота.

Ще одного локального успіху у матчі «пекарі» добилися на останній хвилині матчу, коли Сергій Тригубець реалізував пенальті. У цьому епізоді червону карту за фол проти Назара Яцишина заробив уже граючий тренер «Максимуса» Олег Галамага.

Фінальна сирена матчу зафіксувала справедливу перемогу «Максимуса» з рахунком 4:2. «Чорно-білі» зуміли грюкнути дверима наприкінці зимового сезону і водночас взяли реванш у «Галицької Здоби» за дві поразки у регулярному чемпіонаті Гранд-ліги. Для останніх матч з «Максимусом» став хорошим спарингом напередодні виїзду до Харкова, де і відбудуться матчі «Фіналу Чотирьох» Другої ліги. Там за «пекарів» триматимемо кулаки і сподіватимемось на максимальний результат команди.

Суперкубок Львова-2019. Львів, ПС «Галичина», 200 глядачів

«Галицька Здоба» (Львів) – «Максимус» (Львів) – 2:4 (0:0)

«Галицька Здоба»: Шуптар, Шафранський, Сивак, Партика, Хлюбко, Тригубець, Стефанків, Яцишин (к)

«Максимус»: Татарченко (Жезло, 40), Москвитин, Михайлюньо, Галамага, Хіреш (к), Іляш, Гриник, Сергієнко

Голи: Партика, 25, Тригубець, 30 (з пен.) – Гриник, 21, Іляш, 24, 29, Михайлюньо, 23

Попередження: Шафранський, 25, Іляш, 23

Вилучення: Хлюбко, 23 (агресивна поведінка), Галамага, 30 (позбавлення суперника явної можливості забити гол)

Арбітри: Я. Сторожук, В. Болізюк

Третій арбітр: А. Ножкін

Спостерігач арбітражу: Я. Щепанський

Делегат ФФЛ: А. Лютий

Хронометрист: В. Бобко

АФЛ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ