Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мандрівників запрошують відвідати ландшафтні парки восени

Регіональні ландшафтні парки Львівщини: «Надсянський», «Равське Розточчя», «Верхньодністровські Бескиди» та «Стільське Горбогір’я» запрошують всіх мешканців та гостей області відвідати їхні території вже цієї осінньої пори.
Департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА

Кожен з парків – унікальна територія, де збереглися природні ландшафти та різноманіття. Для комфорту туристів прокладено туристичну стежку чи маршрут вибраним парком, а його працівники можуть провести екскурсію чи організувати майстерку.

Чим особливі регіональні парки на Львівщині? 

Зокрема у межах ландшафтного парку «Стільське Горбогір’я» знаходяться унікальні стариці Дністра, камінь Дірявець, найстаріше дерево Львівщини у с.Верин;

Родзинкою іншого природного об'єкта «Верхньодністровські Бескиди» є гора Магура-Лімнянська, що здіймається на 1022 м над рівнем моря. Що цікаво, у часи Другої світової ця гора була стратегічним пунктом у Карпатах. Територією Верхньодністровських Бескидів також пролягає туристичний маршрут «Грозова брама». Територія парку є місцевістю, де збережені народна обрядовість, звичаї та традиції.

Регіональний ландшафтний парк «Надсянський» – парк, що розташований на трьох гірських хребтах, які перетинають його територію з північного заходу на південний схід та у своїх межах має єдине Рамсарське угіддя Львівщини – верхове болото «Надсяння».

Територією парку «Равське Розточчя» пролягають екологічні стежки в межах яких можна побачити унікальні екосистеми схилів горбистого пасма Розточчя та одну з найдавніших дерев’яних церков України у с.Потелич.

У Департаменті екології та природних ресурсів Львівської ОДА зазначають, що охочі відвідати парки восени можуть дізнатися більше про об'єкти за номерами телефонів:

  • РЛП "Равське Розточчя" 0964732885 Юрій;
  • РЛП "Верхньодністровські Бескиди" 0982856238 Наталія;
  • РЛП "Надсянський" 0979986075 Мирослав;
  • РЛП "Стільське Горбогір'я" 0979346955 Андрій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ