Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мандзій розповіла, коли закінчиться навчальний рік

До 24 квітня буде продовжуватися навчання лише дистанційно. Про це сьогодні, 26 березня, під час прямої трансляції розповіла т.в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій, передає Гал-інфо.
Фото ілюстративне

За її словами, Міносвіти розробило кілька сценаріїв зважаючи на ситуацію з коронавірусом.

"Якщо у структурі навчального року передбачені канікули, то цю структуру зберігаємо.  Очікуємо, що карантин закінчиться 24 квітня, але може бути по різному. Навчальний рік закінчується 1 липня. Він закінчиться так як передбачений законодавством", - сказала Любомира Мандзій.

Вона додала, що діти в травні-червні повернуться за шкільні парти і підсумують матеріал, який освоювали під час дистанційного навчання в умовах карантину.

"Якщо виникатимуть проблеми із освоєнням матеріалу, то його наздоганятимуть у вересні з наступного навчального року, коригуючи навчальний план. Якщо учні не зможуть повернутися до навчання у червні, то будемо приймати рішення", - зазначила Любомира Мандзій.

Також вона розповіла коли закінчиться навчальний рік у закладах вищої освіти.

"У студентів не випускних років навчальний рік завершиться як і планувалося. У випадку продовження карантину, студент зможуть здати заліки та іспити  дистанційно за затвердженим вищим навчальним закладом графіком. Роботи, які потребують присутності студентів в аудиторії, такі як лабораторні, будуть перенесені на наступний рік", - сказала вона.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, для учнів 4 і 9 класів скасували державну підсумкову атестацію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ