Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал  |  Надзвичайні події

Масове отруєння у Новояворівську розслідує поліція

Правоохоронці відкрили провадження за фактом групового отруєння людей після святкування весілля на Львівщині. Станом на 18 травня госпіталізовано 14 осіб, з них шестеро дітей, усі мешкають у Яворівському районі, повідомили у Відділі комунікації ГУ Національної поліції у Львівській області.

Нагадаємо, у Яворівському районі Львівщини після святкування весілля в кафе-барі міста Новояворівськ  з харчовим отруєнням госпіталізовано 14 осіб, з них 6 дітей.

Інформація про групове захворювання, яке виникло внаслідок вживання їжі під час весілля, що відбувалось 14 травня в кафе-барі  міста Новояворівськ, надійшла в Яворівський відділ поліції 17 травня. За повідомленням медиків, перші пацієнти почали звертатись у Новояворівську районну лікарню 16 травня.

Станом на 18 травня, в інфекційне відділення лікарні в стані середньої важкості госпіталізовано 14 осіб, з них 6 дітей  з діагнозом – гострий гастроентерит.

Наймолодшій постраждалій дитині один рік, найстаршому 51 рік. Всі госпіталізовані – жителі кількох населених пунктів Яворівського району.

Причина отруєння з'ясовується. Проводиться досудове розслідування.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 326 КК України  (Порушення правил зберігання, використання, обліку, перевезення мікробіологічних або інших біологічних агентів чи токсинів, інших правил поводження з ними, якщо воно створило загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків або заподіяло шкоду здоров'ю потерпілого,- караються штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ