Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Матч за звання чемпіонки світу з шахів можна буде дивитись он-лайн

Церемонія відкриття Матчу за звання чемпіонки світу з шахів відбудеться 1 березня у Львівському театрі опери та балету. Під час відкриття відбудеться також ще один надзвичайно важливий етап Матчу – жеребкування, після якого стане відомо, хто гратиме білими та чорними фігурами. Усі десять партій Матчу відбудуться у Палаці Потоцьких, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Палац Потоцьких буде поділений на кілька зон. В зону, де буде відбуватись матч, не буде доступу глядачів. Це відповідно до вимог світової шахової федерації, щоб запобігти будь-яким зовнішнім впливам і допомозі спортсменам. Там зможуть перебувати лише судді і представники ФІДЕ, апеляційне журі.

Глядачі матимуть змогу дивитись матч, в першу чергу, в Інтернеті. Буде відбуватись он-лайн трансляція з коментуванням. Це буде два потоки – україномовний та англомовний. Англомовний буде йти на весь світ. Ми очікуємо близько 1-2 млн переглядів за весь матч. Україномовний потік буде на українську публіку. У нас буде 2 студії, будуть працювати 4 коментатори. Коментатори професійні - Адріан Михальчишин, Неллі Алексанян, Михайло Олексієнко і Віта Криворучко. Це все львів’яни. Будуть запрошені гості до коментування. будуть запрошуватись гості на кожен перший хід, який буде зроблений в партії. Це все буде висвітлюватись. Журналістам буде даватись змога 10 хв перебувати безпосередньо в залі гри, потім усіх просять вийти і лише дві спортсменки змагаються.

Безпосередньо глядачі зможуть взяти участь в перегляді матчу і попрацювати в живу з коментаторами у дзеркальному залі. Тут буде обмежена кількість місць – приблизно 20-30 місць на кожну партію. Ми будемо або розігрувати через радіоефір, або будемо видавати запрошення тим, хто буде просити. Але це обмежена кількість. Тобто, на матч буде 300-400 квитків. Тут зал не зможе прийняти всіх, хто бажає. Але усі зможуть дивитись в Інтернеті, це буде ефектно, бо будуть зйомки самої аудиторії, де буде проходити матч, можна буде побачити усі емоції. Будуть коментувати професіонали, зможуть люди побачити, яка є позиція, який момент. Це буде цікаво навіть для глядачів, які не дуже орієнтуються в шахах», - розповів Назар Фірман.

Також у приміщенні Палацу для представників засобів масової інформації діятиме Прес-центр.

За правилами ФІДЕ глядачам заборонено перебувати у приміщенні, де безпосередньо змагаються шахістки. Тому гості матимуть можливість переглядати матч у сусідньому залі у режимі онлайн. Загалом переглядати Матч в Палаці Потоцьких зможуть близько шістдесяти осіб одночасно. Потрапити на турнір можна буде за запрошеннями, які розповсюджуватимуться у шаховому середовищі та розігруватимуться на офіційному сайті.

Учасниці турніру зі своїми командами мешкатимуть у готелі “Леополіс”. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ